«Ο χρυσός δαρεικός» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Ο χρυσός δαρεικός

Νο 12

Για παιδιά από 10 ετών και άνω

Εικονογράφηση:
Ντανιέλ Ζολύ

Μακέτα εξωφύλλου: Μαρία Κωνσταντακάκη

Ο χρυσός δαρεικός
  • ISBN: 960-03-0309-6
  • σελ. 144
  • 31 Αυγούστου 1981
  • Μη διαθέσιμο

Περίληψη

Ένα σύγχρονο αστυνομικό μυθιστόρημα για νέους, που μπορεί να διαβαστεί ευχάριστα κι από μεγάλους. Η δράση του κι η πλοκή του, με φόντο την Αθήνα, την Κηφισιά, τα Μετέωρα, κινούν το ενδιαφέρον και κάνουν το βιβλίο ζωντανό μέσα από τις συναρπαστικές κι αλλεπάλληλες περιπέτειες.

Βιογραφικά στοιχεία

Νίτσα Τζώρτζογλου

H Νίτσα Τζώρτζογλου (1919-2009) γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα. Άρχισε να ασχολείται με τη λογοτεχνία για παιδιά το 1969. Τα πρώτα της ποιήματα βραβεύτηκαν από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και τον επόμενο χρόνο κέρδισε δύο βραβεία, από τη Γ.Λ.Σ. πάλι και από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, για τα αντίστοιχα μυθιστορήματα Τομ, Τόμμυ και Σία και Ο Σιναπόσπορος.

Από τότε έγραφε συνέχεια κι έφτασε τα 55 περίπου βιβλία, που κυκλοφορούν από μεγάλους εκδοτικούς οίκους, τα περισσότερα σε πολλαπλές εκδόσεις. Ειδικότητά της ήταν η Προεφηβική Λογοτεχνία και η Ιστορία.

Το Προ Χριστού στη Βραυρώνα εντάχθηκε στον τιμητικό πίνακα του βραβείου Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και το Τρία Σίγμα κέρδισε το Κρατικό Βραβείο 1989. Διακρίσεις και βραβεία (20 συνολικά) τής δόθηκαν από την Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, την Εταιρεία Προστασίας Αναπήρων Παίδων, την Εστία Νέας Σμύρνης, το Ροταριανό Όμιλο Νότου κ.ά. Επίσης για το σύνολο του έργου της βραβεύτηκε με το έπαθλο Πηνελόπης Δέλτα (1997) και από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά (2006).

Η Νίτσα Τζώρτζογλου είχε δύο γιους και τέσσερα εγγόνια. 
Βιβλιογραφία