«Μια Πέμπτη του Οκτώβρη» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Μια Πέμπτη του Οκτώβρη

Νο 27

Για παιδιά από 12 ετών και άνω

Μετάφραση:
Mαρούλα Kλιάφα

Εικονογράφηση:
Annie-Claude Martin

Εξώφυλλο: Αλέκος Φουντουκλής
Μακέτα: Αντώνης Αγγελάκης

Μια Πέμπτη του Οκτώβρη
-50%
  • ISBN: 960-03-0615-X
  • σελ. 224
  • Επανέκδοση
  • 5 Μαΐου 1996
  • € 12,72 προσφορά: € 6,36

Περίληψη

Η Μάντα, που δε συμπλήρωσε ακόμη τα 14 χρόνια της, μαθαίνει πως οι γονείς της πρόκειται να χωρίσουν. Συμφωνούν κι οι δυο πως είναι η καλύτερη λύση. Αλλά για ποιον;

Η Μάντα υποφέρει. Θα χρειαστεί πολύ καιρό για να καταλάβει πως χωρίς αγάπη δεν υπάρχει ευτυχία. Ο δρόμος που την οδηγεί στην κατανόηση του πατέρα και της μητέρας είναι ο δρόμος της δικής της συναισθηματικής αφύπνισης, που, χωρίς να είναι ρόδινος, αποκαλύπτει στη νεαρή Μάντα τα νέα αξιώματα που κυβερνούν τις ανθρώπινες σχέσεις.

Ένα βιβλίο γραμμένο με αγάπη και γνώση των προβλημάτων της τρυφερής ηλικίας, ένα βιβλίο που δεν παύει να ενδιαφέρει και τους μεγάλους.

Βιογραφικά στοιχεία

Άννα Γκρέτα Βίνμπεργκ

Η Άννα Γκρέτα Βίνμπεργκ γεννήθηκε το 1920 στη Στοκχόλμη. Το 1945 άρχισε να δουλεύει ως γραμματέας στη σουηδική ραδιοφωνία. Πέντε χρόνια όμως αργότερα άφησε τη δουλειά της για ν' αφοσιωθεί στην οικογένειά της. Το 1960 χώρισε κι άρχισε να ζει γράφοντας για το ραδιόφωνο και τα περιοδικά άρθρα και ρεπορτάζ πάνω στην οικογενειακή ζωή και τις σχέσεις ενηλίκων και παιδιών. Το 1965 ξαναπαντρεύτηκε με τον παιδίατρο Βίνμπεργκ. Η Άννα Γκρέτα Βίνμπεργκ έχει δύο παιδιά, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι.