«Το ειδύλλιο του Λευκού Λωτού» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Το ειδύλλιο του Λευκού Λωτού

Μυστικιστική Νουβέλα

Μετάφραση:
Δημήτρης Κουτσούκης

Μακέτα εξωφύλλου: Μαρία Κωνσταντακάκη

Το ειδύλλιο του Λευκού Λωτού
  • ISBN: 960-03-0686-9
  • σελ. 134
  • 5 Μαΐου 1991
  • Εξαντλήθηκε

Περίληψη

Ο Σένσα ήταν πολύ νέος, πολύ αθώος και διαλεγμένος για μια σπουδαία αλλά και γεμάτη κινδύνους αποστολή. Τον πήγα στο ναό, παιδί ακόμα. Μυήθηκε στο ιερατείο και κέρδισε τιμές και προνόμια που άλλοι δεν είχαν καν ονειρευτεί. Μόνο αυτός μπορούσε να δει την Κυρία του Λευκού Λωτού, πανέμορφη πέρα από κάθε φαντασία.

Ο Σένσα ήταν προικισμένος μ' ένα παράξενο δώρο. Αυτό ακριβώς το δώρο ήταν που έφερε την αγωνία και την τραγωδία στη ζωή του, καθώς οι δυνάμεις του Καλού και του Κακού άρχισαν να πολεμούν για την ολοκληρωτική κατοχή του κορμιού του – αλλά και της ψυχής του.

Βιογραφικά στοιχεία

Μέιμπελ Κόλινς

Η Μέιμπελ Κόλινς (1851-1927), κόρη του γνωστού μυθιστοριογράφου και ποιητή Μόρτιμερ Κόλινς, υπήρξε μια σημαντική συγγραφέας. Τα έργα της, Φως στην ατραπό, Όταν ο ήλιος ταξιδεύει στο βορρά και Το ειδύλλιο του Λευκού Λωτού, θεωρούνται κλασικά στον τομέα των μυστικιστικών αναγνωσμάτων. Η «τέλεια γνώση των εσωτερικών αληθειών, τόσο του ανθρώπου, όσο και του σύμπαντος», που πλημμυρίζει, όπως λέει ο Ρόμπερτ Έλγουντ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της νότιας Καλιφόρνιας, τα έργα της, «κάνουν τον αναγνώστη όχι μόνο να νιώθει μια σιγουριά ότι δε θα τα ξεχάσει ποτέ, αλλά και ότι πότε πια δε θα είναι ο ίδιος σαν πνευματική οντότητα».