«Λύκος» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Λύκος

Μετάφραση:
Λίζα Μαντζοπούλου

Μακέτα εξωφύλλου: Αντώνης Αγγελάκης

Λύκος
  • ISBN: 960-03-0967-1
  • σελ. 216
  • 22 Μαΐου 1996
  • € 11,66

Περίληψη

Η γιαγιά της Κάσσυ ήταν περήφανη που η εγγονή της ήταν τόσο λογική ώστε να μη βλέπει ποτέ όνειρα. Αποκοιμιόταν βαθιά μόλις το κεφάλι της ακουμπούσε στο μαξιλάρι.

Τώρα όμως που η Κάσσυ βρίσκεται με τη μητέρα της και τους παράξενους φίλους της που ασχολούνται με τους λύκους (μακριά από την ήσυχη, τακτοποιημένη ζωή της στο σπίτι της γιαγιάς), την πραγματική ζωή, το ίδιο όνειρο έρχεται κάθε βράδυ: η Κοκκινοσκουφίτσα βαδίζει στο σκοτεινό, τρομαχτικό δάσος για να συναντήσει το Μεγάλο Κακό Λύκο. Όταν η Κάσσυ ξυπνάει, το όνειρο χάνεται, αλλά ένα άλλο, ακόμα πιο εφιαλτικό, είναι εκεί. Ο Μεγάλος Κακός Λύκος υπάρχει στην πραγματική ζωή και την πλησιάζει όλο και περισσότερο. Λύκοι, τρομοκράτες, εκρηκτικές ύλες, βία, αίμα, θάνατος... Κι ένα δεκατετράχρονο κορίτσι που θέλει μόνο να ζήσει κανονικά και να μάθει ποιος είναι ο πατέρας του. Δεν πιστεύει στις ιστορίες τρόμου, όμως, καμιά φορά, οι ιστορίες τρόμου είναι αληθινές.

Βιογραφικά στοιχεία

Τζίλιαν Κρος

Η Τζίλιαν Κρος γεννήθηκε στις παρυφές του Λονδίνου. Από νωρίς ασχολήθηκε με το νεανικό μυθιστόρημα και σύντομα αναδείχτηκε σε μία από τις πιο γνωστές συγγραφείς παιδικού βιβλίου, αποσπώντας συχνά ιδιαίτερα εγκωμιαστικές κριτικές.

Μέχρι τώρα έχει δημοσιεύσει 12 βιβλία, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε εννέα γλώσσες. Χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα από πνευματώδη λόγο, έξυπνη πλοκή, ενδιαφέροντες χαρακτήρες και από την ικανότητα να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, ερεθίζοντάς τον να δει τι κρύβεται στη «στροφή».

Με το βιβλίο της Λύκος κέρδισε το Βραβείο Carnegie το 1990.