«Τα πρώτα βήματα στην ανάγνωση» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Τα πρώτα βήματα στην ανάγνωση

Τα πρώτα βήματα στην ανάγνωση
  • ISBN: 960-03-2807-2
  • σελ. 160
  • 1 Νοεμβρίου 2000
  • € 18,02

Περίληψη

Τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας σήμερα, σύμφωνα με σχετικές έρευνες, δεν πρέπει να περιμένουν το δημοτικό σχολείο για να μυηθούν και να εισαχθούν στη λειτουργία της ανάγνωσης. Το βιβλίο Tα πρώτα βήματα στην ανάγνωση, με βοηθούς τη χαρούμενη διάθεση και το χιούμορ που πηγάζουν από τα κείμενα με την παραμυθένια ατμόσφαιρα, καθώς και με τις ελκυστικές και ποικίλες αναγνωστικές ασκήσεις που περιέχει, έρχεται να βοηθήσει το παιδί της προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας να προσεγγίσει, διασκεδάζοντας και παίζοντας, τον κόσμο της ανάγνωσης.
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της επιστήμης, καθώς και με το νέο αναλυτικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου, η συστηματική επαφή και η εξοικείωση του παιδιού με το γραπτό λόγο τού δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσει αναγνωστικές γνώσεις και ικανότητες που θα το βοηθήσουν να ανταποκριθεί χωρίς δυσκολία στις αυξημένες απαιτήσεις του δημοτικού σχολείου, όταν δηλαδή θα διδαχτεί συστηματικά το μάθημα της ανάγνωσης.
Το βιβλίο αυτό είναι ένα ελεύθερο βοήθημα για τα πρώτα βήματα στην ανάγνωση, απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και αξιοποιείται με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και των γονέων που θέλουν να τα βοηθήσουν, με το σωστό τρόπο, να αντιμετωπίσουν την ανάγνωση σαν μια εύκολη και διασκεδαστική δραστηριότητα, πολύ χρήσιμη όμως για τη ζωή τους.

Βιογραφικά στοιχεία

Εύη Γάκου

H Eύη Γάκου γεννήθηκε στα Tρίκαλα και μεγάλωσε στον Bόλο. Tελείωσε τη Σχολή Nηπιαγωγών Kαρδίτσας. Eίναι νηπιαγωγός και εργάζεται σε δημόσια νηπιαγωγεία. Tο 1993 ολοκλήρωσε την εξομοίωση του πτυχίου της στο Παιδαγωγικό Tμήμα Nηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Tο διάστημα 1994-1997 αποσπάστηκε στο Παιδαγωγικό Tμήμα Nηπιαγωγών του Π.Θ. για την υποστήριξη της πρακτικής άσκησης των φοιτητών και του δοκιμαστικού-ερευνητικού προγράμματος «Kατάρτιση Φωνοθήκης στο Nηπιαγωγείο», που εκπόνησε το «Eργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού» υπό την εποπτεία του επίκουρου καθηγητή B.Δ. Aναγνωστόπουλου. Στη μέχρι τώρα εκπαιδευτική της πορεία παρακολούθησε πολλά συνέδρια και σεμινάρια σχετικά με το Aναλυτικό Πρόγραμμα του Nηπιαγωγείου. Eίναι μέλος του Kύκλου του Eλληνικού Παιδικού Bιβλίου και της OMEP.
Βιβλιογραφία