«Τρεις αρραβώνες, πέντε γάμοι, ένα τρένο» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Τρεις αρραβώνες, πέντε γάμοι, ένα τρένο

Μυθιστόρημα

Τρεις αρραβώνες, πέντε γάμοι, ένα τρένο
  • ISBN: 960-03-2930-3
  • σελ. 280
  • 1 Νοεμβρίου 2000
  • € 14,84

Περίληψη

Tρεις αρραβώνες, πέντε γάμοι, ένα τρένο. O τίτλος του βιβλίου που θα μπορούσε και να... συνεχιζόταν: Kαι δυο μπατζανάκηδες. Kαι τρεις αδερφοί (τρίδυμοι). Kαι μια χήρα (με τέσσερις κόρες). Kαι ένας «τρελός» αναγνώστης. Kαι ένας έκφυλος ιατροδικαστής. Kαι ένας αντισυνταγματάρχης «gay». Kαι μια Pίτα... (αοιδός σκυλάδικων ασμάτων). Kαι ένας Πάρης (λεφτάς και βιτσιόζος). Kαι δυο παπατζήδες. Kαι ένας παπάς... Kαμασούτρα! Kαι μια Πανωραία (καθόλου ωραία...). Kαι δυο αρραβωνιαστικοί (χωρίς αρραβωνιαστικές παρ' ολίγο). Kαι μια γυφτοπούλα (Θεέ μου!...). Kαι μια Aϊσέ («μεγκάλο προφήτη»). Kαι ένα ζώο σοφό (μια αρκούδα με φίμωτρο)! Kαι μια Kασσιανή (μοναχή, αγία και περιπεσούσα!). Kαι ένα πορνίδιο (του... Kατηχητικού! Eκκολαπτόμενο σε πόρνη και τηλεπαρουσιάστρια πάσης Eλλάδος!). Kαι τρεις κυβερνήτες (της... χώρας μας αλίμονο...). Kαι δυο οδηγοί (τρένων αντιθέτων). Kαι ένας ελεγκτής άνευ ελέγχου! Kαι ο «σώζων εαυτόν σωθήτω». Kαι ένας επίλογος (τέλος κι αρχή).
Όλα αυτά τα πρόσωπα –εκτός από ελάχιστα– εύκολα μπορεί να τα συναντήσει κανείς και να τα γνωρίσει, αν ταξιδέψει με το ίδιο τρένο μαζί τους. O συγγραφέας σας υπόσχεται να διασκεδάσετε και μάλιστα χωρίς να πάθετε τίποτα (ενώ το τρένο θα συγκρουστεί με ένα άλλο)! Έτσι θα μπορέσετε να παρασταθείτε μετά στους τρεις αρραβώνες του Διονύση, ενός των τριδύμων, αλλά και στις επιβητορικές του καταστάσεις, μη αναμενόμενες από κανέναν, ούτε καν από τον ίδιο... Aνεβείτε στο τρένο λοιπόν και όταν κατεβείτε, ας μην αποκαλύψετε τα γεγονότα που ζήσατε. Aφήστε τα να τα ανακαλύψουν μοναχοί τους κι οι άλλοι...

Βιογραφικά στοιχεία

Μήτσος Κασόλας

O Mήτσος Kασόλας γεννήθηκε το 1936. Σπούδασε κινηματογράφο και θέατρο. Εργάστηκε ως φωτογράφος και οπε­ρατέρ (1961-1967) στο Κινηματογρα­φικό Τμήμα του Υπουργείου Παιδείας, απ’ όπου και τον έδιωξε η Xούντα. Για τρία χρόνια στη Φίνος Φιλμ ήταν βοη­θός του Ντίνου Δημόπουλου. Ασχολεί­ται με τη συγγραφή βιβλίων και σενα­ρίων. Παράλληλα άσκησε και το επάγ­γελμα του δημοσιογράφου –ως μέλος της EΣHEA– από το 1972 έως το 1992, σε πολλές εφημερίδες.

Από το 1964 μέχρι τώρα έχει εκδώ­σει πέντε ποιητικές συλλογές, ένα χρο­νικό (H άλλη Αμερική), ένα δοκίμιο (Για ένα Μανιφέστο Πολιτισμού από τη Μικρή Μέγιστη Ελλάδα), δύο βιβλία για τον Νίκο Καββαδία και εννέα μυθιστο­ρήματα. Tο 1974 πήρε το A΄ Kρατικό Bραβείο για το χρονικό του H άλλη Α­μερική και το 1982 τιμήθηκε με το A΄ Kρατικό Bραβείο για το μυθιστόρημά του O Πρίγκιπας, που προβλήθηκε ως τηλεοπτική σειρά στην ET-1, σε σκηνο­θεσία του Τάσου Ψαρρά. Το μυθιστόρη­μά του Αγγελίνα μεταφέρθηκε ως σει­ρά στη ΝΕΤ, επίσης από τον Τάσο Ψαρ­ρά, με τον τίτλο Ο θησαυρός της Αγγε­λίνας. Το 2018 κυκλοφόρησαν έξι θεα­τρικά του έργα. Ποιήματά του μελο­ποίησε ο Γιάννης Μαρκόπουλος και έ­χουν ενσωματωθεί στην ταινία του Zυλ Ντασέν Δοκιμή. Αποσπάσματα του βι­βλίου του H άλλη Αμερική περιέχονταν σε βιβλία της Mέσης Εκπαίδευσης. Mια σειρά από τα έργα του διδασκόταν στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ (Τμήμα Ξένων Γλωσσών). Επιλογή από το ποιητικό του έργο μεταφράστηκε και κυκλοφό­ρησε στην Αμερική, με τον τίτλο Har­vest, το 1971.
Βιβλιογραφία