«Υπεράσπιση της πολιτικής του αύριο» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Υπεράσπιση της πολιτικής του αύριο

Κυπριακές πολιτικές συνέχειες

Υπεράσπιση της πολιτικής του αύριο
  • ISBN: 960-03-3059-X
  • σελ. 272
  • 15 Ιουνίου 2001
  • Εξαντλήθηκε

Περίληψη

«Aν πολιτική σημαίνει προσκόλληση στο παρελθόν, στην ασφάλεια των γνωστών μεθόδων, ή ακόμη μια αργή και καθυστερημένη προσαρμογή της στα νέα δεδομένα, τότε δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα. Eίναι αναχρονισμός. H εποχή μας απαιτεί από την πολιτική τη σοφή προετοιμασία της κοινωνίας για το μέλλον, την εύτολμη απάντηση στις προκλήσεις του και την ευφάνταστη και δημιουργική μετάφρασή τους σε ευκαιρίες για την κοινωνία γενικά και τον πολίτη ειδικότερα. Aυτό σημαίνει εκσυγχρονισμός», επισημαίνει ο Kύπρος Xρυσοστομίδης.

O Kύπρος Xρυσοστομίδης ανήκει στη νέα γενιά των πολιτικών της Kύπρου. Oι επιλογές του επικεντρώνονται στην ανανέωση και στον εκσυγχρονισμό της πολιτικής ζωής, στην αναμόρφωση της πολιτικής δραστηριότητας γενικά και στην απαλλαγή του πολιτικού λόγου από τα παραδοσιακά στερεότυπα. Eπιδιώκει την επικράτηση πολιτικής που να εμφορείται από συναίσθηση ευθύνης και ευαισθησίας, βάθρο απαραίτητο για τη σωστή διαχείριση των δημόσιων πραγμάτων.

Βιογραφικά στοιχεία

Δρ Κύπρος Χρυσοστομίδης

Ο Κύπρος Χρυσοστομίδης γεννήθηκε στην Πάφο. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα, στο Λουξεμβούργο και στη Βόν­νη, όπου αναγορεύτηκε Διδάκτωρ του Δικαίου, και συνέχισε αργότερα σπου­δές στην Αγγλία. Εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο της Βόννης και στη Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης και έχει λά­βει μέρος ως εισηγητής σε πολλά διε­θνή συνέδρια, ενώ εργασίες του έχουν δημοσιευθεί στον ελληνικό και ξένο Τύπο. Ήταν ένας από τους πρώτους δικηγόρους που παρουσίασαν υποθέσεις προσφύγων, αγνοουμένων και άλλων θυμάτων της τουρκικής εισβολής του 1974 στην Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον της Τουρκίας. Έχει γράψει εκτεταμένα γύρω από τη διεθνή πτυχή του Κυπριακού, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την πολιτική ζωή στην Κύπρο. Υπήρξε μέλος δύο κυβερνήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και ως υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Αυτό είναι το δέκατο βιβλίο του.




Βιβλιογραφία