«Η κασέτα του πολέμου» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Η κασέτα του πολέμου

Μυθιστόρημα

Σύνθεση εξωφύλλου: Eye D Design Group

Η κασέτα του πολέμου
  • ISBN: 960-03-3141-3
  • σελ. 352
  • 10 Οκτωβρίου 2001
  • € 14,84

Περίληψη

Τον Ιανουάριο του 1991 ο δημοσιογράφος Νίκος Μαντάς ξεκινάει από την Αθήνα για να καλύψει τον πόλεμο στον Κόλπο, πιστεύοντας ότι θα κατακτήσει τη δοξα του πολεμικού ανταποκριτή. Η απογοήτευση έρχεται πριν καν φτάσει στη Βαγδάτη. Το CNN μονοπωλεί την ενημέρωση στο Ιράκ και οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι σκοτώνουν την ώρα τους στα μπαρ των πολυτελών ξενοδοχείων της Ιορδανίας. Τα κανάλια όμως έχουν τάξει στους τηλεθεατές πόλεμο και πρέπει να τηρήσουν την υπόσχεσή τους.
Και ξαφνικά εμφανίζεται στην Ιερουσαλήμ η αγαπημένη του Νίκου Μαντά, η γοητευτική ρεπόρτερ Έλλη Σοφιανού, που όμως δουλεύει στο αντίπαλο κανάλι.
Τι θα συμβεί όταν ο έρωτας βρεθεί αντιμέτωπος με τη «μητέρα όλων των μαχών», δηλαδή με τη μάχη της τηλεθέασης; Πόσο μια ερωτική σχέση μπορεί ν' αντισταθεί στο νέο μοντέλο επιτυχίας που υπόσχεται η τηλεόραση;
Όσο για τους ίδιους τους τηλεθεατές, αυτοί –καθισμένοι στις πολυθρόνες τους– παρακολουθούν το σόου του πολέμου ανυποψίαστοι για τις ίντριγκες που εξελίσσονται πίσω από το λαμπερό κόσμο του γυαλιού.

Βιογραφικά στοιχεία

Αργύρης Ντινόπουλος

Ο Αργύρης Ντινόπουλος σπούδασε Νομικά στην Αθήνα, στο Πα­ρίσι και στο Λονδίνο, από όπου πήρε μάστερ ( LL.M) στο Δίκαιο των Σοσιαλιστικών Χωρών. Ασχολήθηκε με την πολιτική, για πρώτη φορά, το 2002. Τότε εκλέχτηκε δήμαρχος Βριλησσίων. Προηγουμένως εργάστηκε ως δημοσιογράφος-πολεμικός ανταπο­κριτής. Κατά τη δεκαετία του 1990 (η οποία περιγράφεται στο βιβλίο ως η εποχή του «μεγάλου πάρτι» για την Ελλάδα) κάλυψε τους πολέμους στα Βαλκάνια, στο Ιράκ, στο Αφγανι­στάν και στη Ρουάντα. Από το 2007 εκλέγεται βουλευτής στη Β΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Άλλα βιβλία του: Zar je ovo Sarajevo? (Mα αυτό είναι το Σαράγιεβο;) (Κορφή, 1993), Η κασέτα του πολέμου (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2001) και Το άδειο νυφικό – Ο απόκρυφος έρωτας του Ελευθέριου Βενιζέλου (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2013).
Βιβλιογραφία