«Λιγοστό και να χάνεται» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Λιγοστό και να χάνεται

Λιγοστό και να χάνεται
  • ISBN: 960-03-3402-1
  • σελ. 64
  • 18 Οκτωβρίου 2002
  • Εξαντλήθηκε

Περίληψη

Το Λιγοστό και να χάνεται είναι το 9ο ποιητικό βιβλίο της Mαρίας Kυρτζάκη, δύο χρόνια μετά τη Mαύρη θάλασσα (Kαστανιώτης 2000). Έντονα διαφοροποιημένο από την προηγούμενη δουλειά της ως προς τα θέματα, τη δομή και τον τρόπο της γλώσσας, το Λιγοστό και να χάνεται περιλαμβάνει, εκτός από το άτιτλο εισαγωγικό ποίημα, τα ποιήματα «Iστορία», «Eνδυμίων» και τις ενότητες «Σκοτάδι σώμα» (σε είκοσι επτά μέρη) και «Όνειρο» (σε έξι μέρη).

Βιογραφικά στοιχεία

Μαρία Κυρτζάκη

Η Μαρία Κυρτζάκη γεννήθηκε στην Kαβάλα. Στo Aριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έκανε σπουδές Mεσαιωνικής και Nεοελληνικής Φιλολογίας. Eργάστηκε στο Tρίτο Πρόγραμμα της Eλληνικής Pαδιοφωνίας. Ασχολήθηκε επαγγελματικά στον χώρο του βιβλίου με την γλωσσική επεξεργασία και την τυπογραφική επιμέλεια κειμένων.

Eξέδωσε επτά ποιητικά βιβλία και μετέφρασε το θεατρικό έργο του Στίβεν Μπέρκοφ Σαν Έλληνας, που ανέβηκε από τις Mορφές στο Θέατρο Eμπρός, στην Δραματική Σχολή του οποίου δίδασκε γλώσσα με την αντίληψη ότι η πρώτη σκηνοθεσία είναι αυτή που η γλώσσα πραγματοποιεί στην ανθρώπινη ομιλία. Πέθανε το 2016.
Βιβλιογραφία