«Ο γάμος του ποιητή» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Ο γάμος του ποιητή

Μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Ελεάνα Τσόκα, Δανάη Φέρρη

Ο γάμος του ποιητή
  • ISBN: 960-03-3471-4
  • σελ. 388
  • 25 Φεβρουαρίου 2003
  • Εξαντλήθηκε

Περίληψη

Ένας πλούσιος και μποέμ Αυστριακός τραπεζίτης, ο Χερόνιμο Φρανκ, εγκαταλείπει τα πάντα και αποφασίζει να εγκατασταθεί σ' ένα μικρό νησί της Αδριατικής, όπου ανοίγει ένα μεγάλο εμπορικό κατάστημα. Σύντομα κανονίζεται ο γάμος του με την όμορφη Άλια Εμάρ, ένας γάμος που προβλέπεται εντυπωσιακός. Όμως το ζευγάρι δε συμμετέχει στη γενική ευδαιμονία. Την ψυχή του Χερόνιμο βαραίνει ο τραγικός θρύλος του παλιού ιδιοκτήτη του καταστήματος, ενώ η Άλια εξακολουθεί να είναι ερωτευμένη με τον ωραίο Εστέβαν Κοπέτα, απόγονο ενός μυθικού ήρωα του νησιού. O πολυαναμενόμενος γάμος θα εξελιχθεί αναπάντεχα σε τραγωδία.

O γάμος του ποιητή είναι το γνωστότερο μυθιστόρημα του Σκάρμετα, μετά τον Ταχυδρόμο του Νερούντα, βιβλίο που τον έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο. Βραβεύτηκε στη Γαλλία με το βραβείο Μεντισίς καλύτερου ξένου μυθιστορήματος και υπήρξε ένα από τα πιο ευπώλητα βιβλία στη Λατινική Αμερική των τελευταίων χρόνων.

Βιογραφικά στοιχεία

Αντόνιο Σκάρμετα

O Αντόνιο Σκάρμετα γεννήθηκε το 1940 στην Αντοφαγάστα της Χιλής και σπούδασε φιλοσοφία και λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Σαντιάγο και στο Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Τα μυθιστορήματα και τα διηγήματά του έχουν μεταφραστεί σε είκοσι πέντε γλώσσες. Κάποια από αυτά, με πολλαπλές επανεκδόσεις, συγκαταλέγονται ανάμεσα στα κλασικά έργα της σύγχρονης λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας. Το μυθιστόρημά του O ταχυδρόμος του Νερούδα γνώρισε παγκόσμια επιτυχία, και η ταινία που βασίστηκε σε αυτό κέρδισε πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ και τον ενθουσιασμό αναγνωστών και θεατών.

Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν τα μυθιστόρηματά του O γάμος του ποιητή (μτφρ. Ελεάνα Τσόκα & Δανάη Φέρρη, 2003), με το οποίο κέρδισε στη Γαλλία το βραβείο Medicis ξένου μυθιστορήματος, και Ο χορός της νίκης (μτφρ. Ελεάνα Τσόκα, 2008). Το 2003, μαζί με 13 άλλους συγγραφείς, έλαβε μέρος στην έκδοση του Global Novel, επίσης από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.
Βιβλιογραφία

Βραβεία

  • 0000 ΒΡΑΒΕΙΟ PLANETA