«Γλυκιά, ερωτική πόλη» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Γλυκιά, ερωτική πόλη

Μυθιστόρημα σε δύο μέρη

Μετάφραση:
Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος

Βραβεία
  • 1998 ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ / Cartier Diamond Dagger
Γλυκιά, ερωτική πόλη
  • ISBN: 960-03-3539-7
  • σελ. 304
  • 11 Ιουλίου 2003
  • Εξαντλήθηκε

Περίληψη

Όλα ξεκίνησαν από την επιθυμία μιας ερωτικής βραδιάς. Δεν του ήταν κάτι το πρωτόγνωρο. Αυτό συνήθιζε να κάνει σε κάθε πόλη που επισκεπτόταν για επαγγελματικούς λόγους. Μόνο που αυτή τη φορά τα πράγματα στη Νέα Υόρκη δεν ήταν τόσο εύκολα. Και η επιμονή του τον οδήγησε τελικά στις αγγελίες των περιοδικών και σ' έναν οίκο ανοχής. Μια απλή, συνηθισμένη ιστορία, ίδια με χιλιάδες άλλες, που θα τελείωνε εδώ, αν την ίδια νύχτα δεν έβρισκε το θάνατο μια από τις κοπέλες με τις οποίες είχε περάσει μια ώρα πληρωμένου έρωτα. Να ήταν αυτός ο δολοφόνος; Να είχε πέσει κι εκείνος θύμα μιας πλεκτάνης; Να είχε συμβεί κάτι άλλο;

Ένα μυθιστόρημα που δικαιώνει όσους υποστηρίζουν ότι η αστυνομική λογοτεχνία δεν προσφέρει μόνο έξυπνα αινίγματα αλλά και σπουδαία βιβλία. O Εντ ΜακΜπέιν και ο Ίβαν Χάντερ συμβαίνει να είναι το ίδιο πρόσωπο, κι αυτό είναι το πρώτο μυθιστόρημα όπου συνυπάρχουν και οι δύο μαζί.

Βιογραφικά στοιχεία

Εντ ΜακΜπέιν

O Εντ ΜακΜπέιν είναι ένα από τα διασημότερα ονόματα της αστυνομικής λογοτεχνίας και ο πρώτος μη Βρετανός κάτοχος του βραβείου Crime Writers' Association/Cartier Diamond Dagger Award. Έγινε εξαιρετικά δημοφιλής κυρίως με τη σειρά «87ο Αστυνομικό τμήμα» που τώρα πια αριθμεί 50 βιβλία. Στις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορεί το βιβλίο του Το αλλήθωρο αρκουδάκι (μτφρ. Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος, 1999).
Ίβαν Χάντερ

O Ίβαν Χάντερ έκανε το λογοτεχνικό του ντεμπούτο το 1954 με το βιβλίο του The Blackboard Jungle (Η ζούγκλα του μαυροπίνακα). Το μυθιστόρημα έγινε αμέσως μπεστσέλερ, γυρίστηκε ταινία και έκανε τον Χάντερ έναν από τους γνωστότερους «αναλυτές της αμερικάνικης ψυχής». Άλλα οκτώ βιβλία του είχαν την τύχη να γίνουν κινηματογραφικά έργα, η χρυσή όμως στιγμή του Χάντερ ήταν το 1962, όταν έγραψε το σενάριο της ταινίας του Άλφρεντ Χίτσκοκ Τα πουλιά. Το πιο πρόσφατο βιβλίο του κυκλοφόρησε το 2002 με τίτλο The Moment she was gone.