«Ο μαύρος με τη λευκή καρδιά» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Ο μαύρος με τη λευκή καρδιά

Μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Λεμονιά Λυμπερίδου

Ο μαύρος με τη λευκή καρδιά
  • ISBN: 960-03-3579-6
  • σελ. 400
  • 24 Οκτωβρίου 2003
  • € 16,96

Περίληψη

Το 1837 δύο Αφρικανοί πρίγκιπες, ο Κβάσι και ο Κβάμε, δωρίζονται στο βασιλιά της Oλλανδίας, τον Βίλεμ τον Α´. Τα δύο παιδιά χρησιμοποιούνται ως εγγύηση για ένα παράνομο εμπόριο σκλάβων της ολλανδικής κυβέρνησης. Στην ολλανδική πόλη Ντελφτ τα δύο αγόρια δέχονται ολλανδική ανατροφή και, μακριά από τους δικούς τους, ξεχνάνε τη γλώσσα και τα έθιμά τους. Η φιλία όμως των δύο νεαρών αγοριών δοκιμάζεται εξαιτίας του μοιραίου τους ξεριζωμού. Ενώ ο Κβάσι βάζει τα δυνατά του να προσαρμοστεί και θέλει να γίνει ένας αληθινός Oλλανδός, ο Κβάμε παλεύει να διατηρήσει την αφρικανική του ταυτότητα και να μπορέσει να επιστρέψει μια μέρα στο λαό του. Χρόνια μετά, στις αρχές του εικοστού αιώνα, ο ηλικιωμένος πια πρίγκιπας Κβάσι Μποάτσι ανακαλύπτει την συνωμοσία της ολλανδικής κυβέρνησης που στάθηκε τροχοπέδη στη ζωή του.

Στηριζόμενος σε αληθινά ιστορικά γεγονότα, ο Άρτουρ Γιαπέν έγραψε ένα μυθιστόρημα, στο ύφος των καλύτερων μυθιστορημάτων περιπέτειας του παρελθόντος, που εντυπωσιάζει με τη δύναμη, την πλούσια φαντασία του καθώς και τη συγκίνηση που υποβάλλει στον αναγνώστη.

Βιογραφικά στοιχεία

Άρτουρ Γιαπέν

O Άρτουρ Γιαπέν γεννήθηκε το 1956. Έχοντας δουλέψει για χρόνια ως ηθοποιός και τραγουδιστής της όπερας, έκανε το συγγραφικό του ντεμπούτο το 1996 με τις Μαγωνικές Ιστορίες. Έγινε γνωστός με το μυθιστόρημά του O μαύρος με την λευκή καρδιά (1997), το οποίο έλαβε αμέτρητες τιμητικές διακρίσεις στην Oλλανδία και μεταφράστηκε σε πολλές ξένες γλώσσες. Ακολούθησαν η συλλογή διηγημάτων O τέταρτος τοίχος (1998) και το μυθιστόρημα Το όνειρο του λιονταριού (2002).
Βιβλιογραφία

  • Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν:
  • Global Novel, 2003