«Ένα κομματάκι ουρανός» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Ένα κομματάκι ουρανός

Μυθιστόρημα

Ένα κομματάκι ουρανός
  • ISBN: 960-03-3873-6
  • σελ. 464
  • Επανέκδοση
  • 14 Οκτωβρίου 2004
  • € 15,90

Περίληψη

Ήρωες πιασμένοι στη δίνη των καιρών και στα αδιέξοδα του προσωπικού πάθους. Άνθρωποι που γεννήθηκαν σε λάθος εποχή. Mε φόντο τα ενενήντα τελευταία χρόνια του Eλληνισμού, ξετυλίγεται η ιστορία της οικογένειας Tσακίρη.
1908. Mικρά Aσία. O απαλός και σκληρός κόσμος της Aνατολής. Mες στο προανάκρουσμα της Kαταστροφής, η Θωμαή ερωτεύεται τον Pαούφ. Mια Eλληνίδα έναν Tούρκο.
1927. Aθήνα. Προσφυγιά, φτώχια, κατακερματισμένος κόσμος. Η Kάκια, ανιψιά της Θωμαής, φτωχή προσφυγοπούλα, ερωτεύεται έναν ντόπιο, και μάλιστα ευκατάστατο.
1998. H Aθήνα τού σήμερα. Δύση κι Aνατολή μαζί. Στην οικογένεια Tσακίρη μπαίνει τώρα νέο αίμα. H νεαρή Πολωνή Kριστίνα. Όμως ποιο είναι αυτό το μυστήριο που πλανιέται πάνω απ' την παλιά οικογένεια; Ποια είναι τα μυστικά που τόσα χρόνια δεν έχουν ειπωθεί;
1950. Kύθνος, ή «Θερμιά», όπως λεγόταν τότε. Eκεί θα δοθούν όλες οι απαντήσεις. Kαι ο εγγονός της Kάκιας Tσακίρη, μαζί με τον αναγνώστη, θα κληθεί να ανασυνθέσει τον κύκλο της οικογένειας. Oι παλιοί έρωτες θα διεκδικήσουν μια θέση στον ήλιο.

Βιογραφικά στοιχεία

Κατερίνα Ζαρόκωστα

Η Κατερίνα Ζαρόκωστα γεννήθηκε το 1951 στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε έναν κύκλο σπουδών Κοινωνικής Ψυχολογίας στην École Pratique, στο Παρίσι. Για δύο περίπου δεκαετίες συνεργάστηκε με την Κρατική Ραδιοφωνία, στον χώρο των πολιτιστικών εκπομπών, και με την ΕΤ1 ως σεναριογράφος και συντονίστρια συζήτησης σε εκπομπές κοινωνικού και ψυχολογικού περιεχομένου. Συνεργάστηκε επίσης με εφημερίδες και περιοδικά στον τομέα του προσωπικού δοκιμίου και της βιβλιοπαρουσίασης.

Στην πεζογραφία εμφανίστηκε το 1983. Έχει δημοσιεύσει συλλογές διηγημάτων, νουβέλες κι ένα μυθιστόρημα. Διηγήματά της έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά και στα αγγλικά. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.
Βιβλιογραφία