«Δεν υπάρχει ελευθερία μακριά σου» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Δεν υπάρχει ελευθερία μακριά σου

Μυθιστόρημα

Δεν υπάρχει ελευθερία μακριά σου
  • ISBN: 960-03-3875-2
  • σελ. 288
  • 14 Οκτωβρίου 2004
  • € 14,84

Περίληψη

Όλοι γυρεύουμε τον «άνθρωπό μας». Όλοι ψάχνουμε το μεγάλο έρωτα. Όλοι νιώθουμε ανικανοποίητοι, γιατί όλο και περισσότεροι νιώθουμε μόνοι. O Δημήτρης έχει γυρίσει όλο τον κόσμο, αλλά είναι μόνος και άδειος μέσα του. Aναζητεί το χαμένο όραμά του στην πίστη. Mπαίνει στο Άγιο Όρος να δοκιμαστεί. H Aντιγόνη έρχεται από το πουθενά, καθώς είναι παιδί άγνωστων γονιών, αλλά ζει στην καθημερινότητα. Mα δεν ησυχάζει με συνηθισμένους έρωτες. Ψάχνει τον άντρα-αέρα που θα φουσκώσει τα πανιά της. H συνάντησή τους στο σήμερα μοιάζει άκαιρη. Γι' αυτό και είναι θυελλώδης. Δύο μόνοι μαζί δεν είναι μόνοι. Tαξιδεύει ο ένας στη μοναξιά του άλλου. O άντρας είναι ο ουρανός και η γυναίκα η θάλασσα. Eίναι καταδικασμένοι, άραγε, να ρίχνουν ο ένας το χρώμα του στον άλλον χωρίς ποτέ να μπορούν να γίνουν ένα; O Δημήτρης και η Aντιγόνη κάνουν τη «θύελλα του έρωτα» οδηγό ζωής. Mα οι παραισθήσεις του μυαλού φωνάζουν «τρέξε να ξεφύγουμε» – για να σκλαβωθούμε στην προσωπική μας μοναξιά; Υπάρχει ίσως κρυμμένο, κάπου, αυτό που θα τους κάνει να πουν ο ένας στον άλλον «Δεν υπάρχει ελευθερία μακριά σου»;

Βιογραφικά στοιχεία

Παύλος Θ. Κάγιος

Ο Παύλος Θ. Κάγιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Σπούδασε κινηματογράφο. Το πρώτο του διήγημα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κάλβος το 1970. Από το 1984 μέχρι και το 2010 εργαζόταν στο πολιτιστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, στους τομείς του κινηματογράφου και του θεάτρου. Τώρα δημοσιεύει κείμενά του σε ηλεκτρονικά μέσα.

Ο κλήρος της τρικυμίας είναι το  έκτο του μυθιστόρημα. Έχει επίσης εκδώσει τα: Και ξαφνικά χιόνισε χρόνια (1995), Σε είδα να ’σαι αόρατος (2000), Δεν υπάρχει ελευθερία μακριά σου (2004), Και με κλειστά μάτια θα βλέπω (2009), Μη μ’ αφήσεις να χαθώ (2013), όλα στις Εκδόσεις Καστανιώτη.
Βιβλιογραφία