«Το μυθιστόρημα του Κλιουτσαριόφ» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Το μυθιστόρημα του Κλιουτσαριόφ

Μετάφραση:
Αλεξάνδρα Ιωαννίδου

Το μυθιστόρημα του Κλιουτσαριόφ
  • ISBN: 960-03-3977-5
  • σελ. 408
  • 22 Μαρτίου 2005
  • € 23,32

Περίληψη

Ένα συναρπαστικό πορτρέτο της ρωσικής ζωής των τελευταίων τριάντα χρόνων, σε πέντε διαφορετικές ιστορίες και με τον ίδιο πάντα κεντρικό ήρωα. Τα παιδικά χρόνια, η ρωσική επαρχία, ο έρωτας, ο γάμος, η αστικοποίηση, οι αληθινές και ψεύτικες φιλίες, η σύνθετη κοινωνική πραγματικότητα, ο εφιάλτης της πυρηνικής καταστροφής, η σύγκρουση με το κατεστημένο – όλα αυτά και πολλά άλλα περιγράφονται στις ιστορίες που συνθέτουν το Μυθιστόρημα του Κλιουτσαριόφ. Με την ευαισθησία που χαρακτηρίζει την πένα του Μακάνιν –ευαισθησία που τον έκανε να θεωρείται ο σπουδαιότερος εν ζωή συγγραφέας της πατρίδας του– το βιβλίο αυτό είναι ένα μοναδικό ταξίδι στο παρελθόν και το παρόν της Ρωσίας αλλά και στις καλύτερες παραδόσεις της λογοτεχνίας της.

Βιογραφικά στοιχεία

Βλαντιμίρ Μακάνιν

Ο Βλαντιμίρ Μακάνιν γεννήθηκε το 1937 στα Ουράλια. Σπούδασε μαθηματικά και σκηνοθεσία κινηματογράφου, αλλά διακρίθηκε επίσης και ως σκακιστής, παίζοντας σε διεθνείς αγώνες με τα χρώματα της πατρίδας του. Εμφανίστηκε στα ρωσικά γράμματα το 1965, αλλά μονάχα στη δεκαετία του ’80 μπόρεσε να δημοσιεύσει χωρίς τη σπάθη της λογοκρισίας.

Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Αντεργκράουντ ή Ένας ήρωας του καιρού μας (2003), Το μυθιστόρημα του Κλιουτσαριόφ (2005) και Τρόμος (2009), και τα τρία σε μετάφραση της Αλεξάνδρας Ιωαννίδου.

Έφυγε από τη ζωή το 2017.
Βιβλιογραφία

Συνεντεύξεις