«Ο κύριος Βίλενμπροκ» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Ο κύριος Βίλενμπροκ

Μετάφραση:
Κωνσταντίνος Κοσμάς

Ο κύριος Βίλενμπροκ
  • ISBN: 960-03-4055-2
  • σελ. 304
  • 26 Οκτωβρίου 2005
  • € 14,84

Περίληψη

O Μπερντ Βίλενμπροκ ζει την καλύτερη περίοδος της ζωής του, πρώην μηχανολόγος-μηχανικός σε μια εταιρεία της Ανατολικής Γερμανίας, τώρα, στα τέλη της δεκαετίας του '90, είναι ιδιοκτήτης μιας ανθηρής επιχείρησης εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Αλλά και στην προσωπική του ζωή τα πράγματα φαίνεται να κυλούν ιδανικά: ο γάμος του λειτουργεί, η σύζυγός του είναι ικανοποιημένη με την μπουτίκ που διαχειρίζεται, και δεν έχει την παραμικρή υποψία για τις ευκαιριακές συναντήσεις του Βίλενμπροκ με γοητευτικές πελάτισσες. Όμως σταδιακά, στην αρχή ανεπαίσθητα, έπειτα όλο και με μεγαλύτερη σαφήνεια, αρχίζουν να τρίζουν όλα τα στηρίγματα της τακτοποιημένης του ζωής: πρώτα μια κλοπή, στη συνέχεια μια ληστεία και μια απόπειρα δολοφονίας, κι αμέσως πίσω από τη φαινομενική τάξη θα γίνει ορατή μια ζούγκλα, στην οποία ο μόνος ισχύων νόμος είναι το σύνθημα: βοήθησε τον εαυτό σου!

«Υπάρχουν ελάχιστοι γερμανόφωνοι συγγραφείς που είναι σε θέση να αφηγούνται τα επίκαιρα προβλήματα της εποχής μας με τόση εξυπνάδα και ακρίβεια» Uwe Wittstock, Die Zeit

Βιογραφικά στοιχεία

Κρίστοφ Χάιν

O Κρίστοφ Χάιν γεννήθηκε το 1944 στο Χάινζεντορφ, μεγάλωσε στη Λειψία και τώρα ζει στο Βερολίνο. Από το 1961 ως το 1967, και πριν σπουδάσει φιλοσοφία, δούλεψε κατά σειρά ως βιομηχανικός εργάτης, βιβλιοπώλης, γκαρσόνι, δημοσιογράφος και ηθοποιός. Από τους σημαντικότερους -μαζί με την Κρίστα Βολφ- συγγραφείς που έζησαν στην Ανατολική Γερμανία, ο Χάιν έγινε πρώτα γνωστός ως θεατρικός συγγραφέας και μετά ως πεζογράφος. O κύριος Βίλενμπροκ είναι το πιο γνωστό του μέχρι σήμερα μυθιστόρημα εντός και εκτός Γερμανίας.