«Οι πειρατές του Αιγαίου» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Οι πειρατές του Αιγαίου

Νο 94

Για παιδιά από 10 ετών και άνω

Μετάφραση:
Nίκος Πιλάβιος

Σύνθεση εξωφύλλου: Eye D Design Group

Οι πειρατές του Αιγαίου
  • ISBN: 978-960-03-0033-8
  • σελ. 200
  • Επανέκδοση
  • 22 Σεπτεμβρίου 2008
  • Εξαντλήθηκε

Περίληψη

Έξι χρόνια μετά την έκρηξη της Επανάστασης του 1821, το Αιγαίο Πέλαγος είναι γεμάτο από πειρατές που λυμαίνονται όχι μόνο τις θάλασσες, αλλά και τις παραλιακές πόλεις. Ανάμεσά τους ο Σακρατίφ, ο πιο τρομερός απ' όλους, που ποτέ κανείς δεν μπόρεσε να δει από κοντά και ν' αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα. Τι σχέση έχει αυτός ο φοβερός πειρατής με τον Εβραίο τραπεζίτη Ελιζούντο, την όμορφη κόρη του Χατζίνα, το νεαρό Γάλλο φιλέλληνα Ερρίκο Ντ' Αμπαρέ και την ηρωική καπετάνισσα Ανδρονίκη Στάρκου; Και ποιος είναι ο ρόλος του γιου της, του προδότη καπετάν Νικόλα Στάρκου;

O Ιούλιος Βερν στήνει με όλη του τη γνωστή δεξιοτεχνία μια ιστορία αγάπης και ηρωικών αγώνων, που διαδραματίζεται στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, εντυπωσιάζοντας με τις γνώσεις του για την Ελλάδα και την ιστορία της σ' ένα από τα λιγότερο γνωστά μυθιστορήματά του.

Βιογραφικά στοιχεία

Ιούλιος Βερν

Ο Ιούλιος Βερν γεννήθηκε στη Γαλλία το 1828 και πέθανε το 1905. Το 1848 ο πατέρας του, διαπρεπής δικηγόρος της Νάντης, τον έστειλε στο Παρίσι να σπουδάσει νομικά. Αλλά το θέατρο και η λογοτεχνία γοήτευσαν το νεαρό Βερν περισσότερο. Από το 1854 ο Βερν άρχισε να μελετάει συστηματικά γεωγραφία, φυσική και μαθηματικά, ενώ η ανάγνωση του έργου του Πόε τον ώθησε προς το φανταστικό μυθιστόρημα. Παθιασμένος για την αεροναυτική, ίδρυσε το 1862 μαζί με ένα φίλο του μια «Εταιρεία για την έρευνα της αεροπλοΐας». Τοτε έγραψε το μυθιστόρημα Πέντε εβδομάδες σε αερόστατο, που μόλις κυκλοφόρησε έγινε τεράστια επιτυχία. Έτσι άρχισε η σειρά των μυθιστορημάτων με το γενικό τίτλο Θαυμαστά ταξίδια. Η σειρά αυτή είχε ως γενικό άξονα κάποιο περιπετειώδες και φανταστικό ταξίδι και ξεπέρασε τους εκατό τίτλους. Στα διάφορα αυτά έργα του ο Βερν πρόβλεψε εφευρέσεις που πραγματοποιήθηκαν αργότερα, όπως το υποβρύχιο, το αεροπλάνο, το διαστημόπλοιο κ.ά. Σε άλλα πάλι μυθιστορήματά του ασχολήθηκε με τα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίζονταν σε διάφορες χώρες. Σε όλες τις περιπτώσεις ο Βερν έδειξε μια αντιαποικιακή στάση και τάχθηκε με το μέρος των λαών που αγωνίζονταν για την ανεξαρτησία τους. Τα μυθιστορήματά του γνώρισαν τεράστια επιτυχία σε όλον τον κόσμο και κυρίως στο παιδικό κοινό. Θεωρείται μέχρι σήμερα ο κατεξοχήν δημιουργός μυθιοστορημάτων επιστημονικής φαντασίας.
Βιβλιογραφία