«Ιστορίες κι ανέκδοτα απ' τον αρχαίο κόσμο» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Ιστορίες κι ανέκδοτα απ' τον αρχαίο κόσμο

Νο 147

Για παιδιά από 10 ετών και άνω

Σύνθεση εξωφύλλου: Eye D Design Group

Ιστορίες κι ανέκδοτα απ' τον αρχαίο κόσμο
  • ISBN: 978-960-03-0742-9
  • σελ. 160
  • Επανέκδοση
  • 22 Οκτωβρίου 2008
  • € 10,60

Περίληψη

Oι αρχαίοι πρόγονοί μας ήταν λαός στοχαστικός μα γουστόζικος. Είχε τις αδυναμίες του, μα είχε και τις αξιοζήλευτες εξάρσεις του, που εκδηλώνονταν τόσο στα μεγάλα θέματα της πολιτείας, όσο και στα περιστατικά της καθημερινής ζωής. Μια επιλογή από τέτοια σπαρταριστά περιστατικά αποτελεί η συλλογή που έχετε στα χέρια σας, γραμμένη με αρκετό χιούμορ, αλλά και με τρόπο που ν' αναδεικνύεται μέσ' απ' το καθετί το στοιχείο «άνθρωπος» στην υψηλότερή του διάσταση. Παράλληλα, αποτελεί και μια ανεκτίμητη πηγή πληροφοριών για πρόσωπα και πράγματα θαμμένα κάτω απ' τη στάχτη των αιώνων.

Βιογραφικά στοιχεία

Χάρης Σακελλαρίου

Ο Χάρης Σακελλαρίου (1923-2007) γεννήθηκε στο Θαυμακό Φθιώτιδας. Σπούδασε Παιδαγωγική και Φιλολογία και μετεκπαιδεύτηκε στη Γαλλία στη σύγχρονη Λογοτεχνία και τη Σημειολογία. Ασχολήθηκε με όλα τα είδη του λόγου (ποίηση, πεζογραφία, θέατρο, μελέτη, δοκίμιο) και δημοσίευσε γύρω στα τριάντα πέντε βιβλία για ενηλίκους.

Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την Παιδική Λογοτεχνία και  δημοσίευσε πάνω από σαράντα πέντε βιβλία για παιδιά και νέους. Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών, το Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», το Υπουργείο Παιδείας, τη «Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά», τον «Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου», την «Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών» και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Υπήρξε διευθυντής των περιοδικών: Νεοελληνικός Λόγος και Επιθεώρηση Παιδικής Λογοτεχνίας.

Από τα βιβλία του ξεχωρίζουν τα: Ιστορία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Η φωτιά που δε σβήνει, Το παραμύθι χτες και σήμερα, Ιστορία της Παιδικής Λογοτεχνίας κ.ά.
Βιβλιογραφία