«Το χαμένο μπλουζ» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Το χαμένο μπλουζ

Μυθιστόρημα

Φωτογραφία εξωφύλλου: Louis H. Jawitz, «Brooklyn bridge», The Image Bank

Το χαμένο μπλουζ
  • ISBN: 978-960-03-2045-9
  • σελ. 384
  • 10 Μαρτίου 1997
  • Εξαντλήθηκε

Περίληψη

«ΤΙ ΝΥΧΤΑ ΚΙ ΑΥΤΗ!»
Μενεξεδένια ώρα · Σπαγέτι ανάμεσα στο κόκκινο και το μαύρο · Μια αχιβάδα στον ουρανό · Γυναίκες! · Σάρα

ΕΝΑ ΝΥΧΤΟΛΟΥΛΟΥΔΟ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ
Όλια · Η φυγή · Τα ντεσιμπέλ της σιωπής · Ταξίδι στο βυθό · Στην ανεμοδαρμένη λαμαρίνα · Η μνηστή του Κυρίου · Με το σπέρμα του λόχου

«ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΕΔΕΜ» - «EAST OF EDEM»
Σ' ένα άστρο που πάγωσε · Έιμι, η μαύρη θεά · Στο μεγάλο ποτάμι ανάμεσα σε μάνα και κόρη · Φεγγάρι με χιόνι · Μάικλ, ο ουρανοκατέβατος · Ένας ψηφιακός Τσε · Απαγορευμένο ανδρόγυνο · Μόνα, έρημη κι άνυδρη πέτρα · «Ήταν σκληρός ο Απρίλης»

ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ
Η γεύση της αιμομιξίας · Η Μαρίνα περιμένει · Φωτογραφία από σκίνο · «Όμορφος»: «Έπρεπε...» · Ρόζα, η πόρνη - Εύη, η παρθένα

ΑΙΜΑ ΜΕ ΑΙΜΑ
Νύχτα από θειάφι · Αναζητώντας το αρσενικό χέρι · «Don't look back»

Βιογραφικά στοιχεία

Μίμης Ανδρουλάκης

Από τις Εκδό­σεις Καστανιώτη κυκλοφορούν τα παρακάτω έργα του: Έτσι κάνουν όλες (2011)Η Έβδομη Αίσθηση – troika Μοίρα (2010), Ε, Πρόεδρε! (2009), Λευ­κό κοτσύφι, blue tree, μαύρο καράβι (2008), Θηλυκό πόκερ (Συμφέρον και συμπάθεια) (2006), Ζητούνται αλχημιστές (2005),Βαμπίρ και κανίβαλοι (Το ρίσκο μιας νέας σύγκρουσης των γενεών) (2004), Τάνγκο του Τσε. Από την Τάνια στην Τίνα(αφήγημα για την παγκοσμιο­ποίηση στον 21ο αιώνα) (2002), Η γυναίκα της όγδοης μέρας, (Μυστικός έρως – Απόκρυφος βίος) (μυθιστόρημα, 2001), Μν (γυναικείο αντιμυθιστόρημα, 1999), Το χαμένο μπλουζ (μυθιστόρημα, 1997), Ο μυστικός Νοέμβρης (μυθιστόρημα, 1996), Ο σωσίας και οι δαίμονες του πάθους (1995), The Dream – Σκιές στην Αθήνα (oνειρικοί διάλογοι) (1994).

Παλαιότερα πολιτικά και ιδεολογικά έργα του είναι: ΜΕΤΑ (Νέα Σύνορα, 1992), Ο σοσιαλισμός στο κατώφλι του 2000(Σύγχρονη Εποχή, 1983), Σοσιαλιστική αυτοδιαχείριση και γραφειοκρατία (Σύγ­χρονη Εποχή, 1982), Προβλήματα του Κράτους (Σύγχρονη Εποχή, 1979). Συμμετείχε επίσης σε διάφορα συλλογικά έργα. Έχει δημοσιεύσει μια σειρά κοινωνικών και πολιτικών μελετών.

O Μίμης Ανδρουλάκης γεννήθηκε τον Νοέμβρη του 1951 στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Πήρε μέρος στην αντιδικτατορική αντίσταση και διώχθηκε από τη Xούντα. Υπήρξε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της κατάληψης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973. Ηγετικό στέλεχος της Αριστεράς πάνω από είκοσι χρόνια. Αποχώρησε από το πολιτικό προσκήνιο, αφού διατύπωσε με το βιβλίο του ΜΕΤΑ (1992) την πρόταση για την ανασύνθεση της Αριστεράς και της ευρύτερης Κεντροαριστεράς. Επέστρεψε στη θεσμική πολιτική το 2004. Εκλέγεται βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη B´ περιφέρεια Αθήνας. Ασχολήθηκε με την οικονομική ανάλυση και πρόγνωση στον ιδιωτικό τομέα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Δημιούργησε ραδιοφωνικές εκπομπές στον Flash 96,0, σε δύο περιόδους, και στον Alpha 98,9. Έγραψε θεατρικά έργα και άλλα αφηγήματα για το ραδιόφωνο, καθώς και ιστορικά αφιερώματα για τα μεγάλα ρεύματα της παγκόσμιας μουσικής.


email facebook website twitter

Βιβλιογραφία

Συνεντεύξεις