«Εφαρμοσμένη επικοινωνία» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Εφαρμοσμένη επικοινωνία

Μια εισαγωγή στον επικοινωνιακό σχεδιασμό

Σε συνεργασία με την Τζιν Όλσον

Εφαρμοσμένη επικοινωνία
  • ISBN: 978-960-03-2589-8
  • eudoxus logo Εύδοξος: 16782
  • σελ. 384
  • 12 Μαρτίου 1999
  • € 26,50

Περίληψη

Το βιβλίο αυτό ασχολείται σε βάθος με τις εφαρμογές της θεωρίας της επικοινωνίας και αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο για όσους ασχολούνται με τις δημόσιες επικοινωνιακές εκστρατείες, την ενημέρωση του κοινού για θέματα υγείας, τις δημόσιες σχέσεις και άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με την επικοινωνιακή πρακτική. Βασικός του στόχος είναι να συνδυάσει τη θεωρία της επικοινωνίας με την εφαρμογή της στις πραγματικές συνθήκες, και γι' αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βοήθημα για τη χάραξη στρατηγικών στις δημόσιες εκστρατείες.

Το βιβλίο επίσης σκιαγραφεί με ποιον τρόπο η επικοινωνιακή πρακτική μπορεί να βοηθηθεί από την κατανόηση των θεωριών για την επικοινωνία που έχουν αναπτυχθεί στα τελευταία τριάντα χρόνια. Με ποιον τρόπο οι ιδέες διαδίδονται διαμέσου των Μέσων Επικοινωνίας και άλλων επικοινωνιακών διαύλων. Πώς τα μέλη του κοινού εισπράττουν τα μηνύματα. Τι γνωρίζουμε για την επίδραση που έχουν διάφορες προτεινόμενες μέθοδοι της θεωρίας σε μια επικοινωνιακή εκστρατεία. Εξετάζοντας αυτά και άλλα παρόμοια ερωτήματα, οι συγγραφείς του βιβλίου αυτού προσφέρουν στους αναγνώστες ένα χρηστικό προσανατολισμό μέσα στο περίπλοκο πεδίο της θεωρίας της επικοινωνίας, σε συνδυασμό με τη γνώση των πρακτικών επιπτώσεων αυτών των ερωτημάτων.

Βιογραφικά στοιχεία

Σβεν Βίνταλ

O Σβεν Βίνταλ είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Lund και σύμβουλος επικοινωνίας στην KAN Kommunikationsanalys AB, στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Eίναι ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου Eφαρμοσμένη Eπικοινωνία (Μια εισαγωγή στον επικοινωνιακό σχεδιασμό), Εκδόσεις Kαστανιώτη 1999.
Βιβλιογραφία

Μπένο Σίγνιτζερ

Ο Μπένο Σίγνιτζερ είναι καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.