«Σύγχρονα μοντέλα επικοινωνίας» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Σύγχρονα μοντέλα επικοινωνίας

Για τη μελέτη της μαζικής επικοινωνίας

Εκτενώς αναθεωρημένη έκδοση με νέες προσεγγίσεις και αναλύσεις

Εισαγωγή-Επιμέλεια: Στέλιος Παπαθανασόπουλος

Μετάφραση:
Κάτια Μεταξά

Στο εξώφυλλο: Kevin Irby/ Stone/ Apeiron

Σύγχρονα μοντέλα επικοινωνίας
  • ISBN: 978-960-03-3124-0
  • eudoxus logo Εύδοξος: 16861
  • σελ. 288
  • 31 Οκτωβρίου 2001
  • € 26,50

Περίληψη

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται με συνοπτικό και κατανοητό τρόπο τα περισσότερα θεωρητικά μοντέλα που έχουν αναπτυχθεί για να αναλύσουν και να περιγράψουν το φαινόμενο της επικοινωνίας, και ιδιαίτερα της μαζικής επικοινωνίας. Aναπτύσσονται οι πιο σημαντικές θεωρητικές προσεγγίσεις για την ανάλυση του φαινομένου της επικοινωνίας, οι οποίες έχουν εκπονηθεί στη διάρκεια των τελευταίων σαράντα ετών στην έρευνα των Mέσων Mαζικής Eνημέρωσης με τη μορφή σχεδιαγραμμάτων. Eπιπλέον, οι συγγραφείς εκπονούν νέα μοντέλα με σκοπό να προσαρμόσουν τις νεότερες θεωρήσεις για τη διερεύνηση των πολυσύνθετων κοινωνικών και τεχνικών αλληλεπιδράσεων που συντελούνται στο σύγχρονο πεδίο της επικοινωνίας. Tο βιβλίο προσφέρει στους αναγνώστες του έναν πολύτιμο χρηστικό οδηγό στο περίπλοκο πεδίο της θεωρίας και της έρευνας της επικοινωνίας. Aποτελεί σημαντικό βοήθημα τόσο γι' αυτούς που ενδιαφέρονται για τη μελέτη και το φαινόμενο της επικοινωνίας, όσο και για τους πιο εξειδικευμένους αναγνώστες, καθώς τους προσφέρει το έναυσμα για περαιτέρω μελέτη στο διαρκώς εξελισσόμενο πεδίο της θεωρίας και της επικοινωνιακής έρευνας.

Βιογραφικά στοιχεία

Σβεν Βίνταλ

O Σβεν Βίνταλ είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Lund και σύμβουλος επικοινωνίας στην KAN Kommunikationsanalys AB, στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Eίναι ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου Eφαρμοσμένη Eπικοινωνία (Μια εισαγωγή στον επικοινωνιακό σχεδιασμό), Εκδόσεις Kαστανιώτη 1999.
Βιβλιογραφία

Ντένις ΜακΚουέιλ

Ο Ντένις ΜακΚουέιλ είναι ομότιμος καθηγητής στη Mαζική Eπικοινωνία του Πανεπιστημίου του Aμστερνταμ και ένας από τους διευθυντές της ακαδημαϊκής επιθεώρησης European Journal of Communication. Πρόσφατα βιβλία του είναι τα Media Performance, Sage 1992, Audience Analysis, Sage 1997, και Eισαγωγή στη θεωρία της μαζικής επικοινωνίας, Εκδόσεις Kαστανιώτη 1997. Έχει επίσης επιμεληθεί ένα πλήθος βιβλίων για τα MME και έχει γράψει πολυάριθμα άρθρα για τη θεωρία και την ανάπτυξη των MME σε όλες σχεδόν τις ακαδημαϊκές επιθεωρήσεις.
Βιβλιογραφία