«Εισαγωγή στη δημοσιογραφία» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Εισαγωγή στη δημοσιογραφία

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι άνθρωποι των Μέσων και τι πρέπει να αναμένει η κοινή γνώμη

Μετάφραση:
Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος

Εισαγωγή στη δημοσιογραφία
  • ISBN: 978-960-03-3877-5
  • eudoxus logo Εύδοξος: 16757
  • σελ. 256
  • 14 Δεκεμβρίου 2004
  • € 23,32

Περίληψη

«Αυτό που το συγκεκριμένο βιβλίο κάνει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο βιβλίο για την Ιστορία, την ηθική ή την πρακτική των μέσων ενημέρωσης είναι το ότι εξηγεί γιατί το κοινό των μέσων ενημέρωσης αποστασιοποιείται και γιατί η νέα τεχνολογία και οι μεγάλες επιχειρήσεις στο χώρο της ενημέρωσης θέτουν σε κίνδυνο την καλή δημοσιογραφία».

Rasmi Simhan, Boston Globe

«Το βιβλίο των Κόβατς και Ρόζενστιλ είναι πραγματικό αριστούργημα. Διατυπώνει προβλέψεις που δικαιούνται να αποτελέσουν αξιώματα. Το βιβλίο αυτό πρέπει να το διαβάζουν υποχρεωτικά οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι και οι σπουδαστές, αλλά και οι πολίτες τους οποίους οι δημοσιογράφοι θέλουν να υπηρετούν».

Carl Sessions Stepp, American Journalism Review

Στοιχεία της δημοσιογραφίας είναι:

«Το Εισαγωγή στη δημοσιογραφία είναι ένα εντυπωσιακό βιβλίο, που περιγράφει με εξαιρετικό τρόπο τα προβλήματα, καταγράφει τις αξίες, προσδιορίζει τους κινδύνους και παρουσιάζει κατανοητούς και πρακτικούς τρόπους αντίδρασης στις δυσκολίες της σημερινής δημοσιογραφικής πραγματικότητας. Το Εισαγωγή στη δημοσιογραφία πρέπει απαραίτητα να το μελετήσει οποιοσδήποτε ασχολείται με τη δημοσιογραφία».

Neil Rudestine, Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Harvard

«Το Εισαγωγή στη δημοσιογραφία συνοψίζει καλύτερα τις αδυναμίες, τις λεπτές διακρίσεις και τις δυνατότητες της σύγχρονης δημοσιογραφίας. Αξίζει να θεωρηθεί αναντικατάστατο για τους δημοσιογράφους και τους σπουδαστές δημοσιογραφίας».

Tom Goldstein, Πρύτανης της Σχολής Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Columbia

«Ο Μπιλ Κόβατς και ο Τομ Ρόζενστιλ κατάφεραν να γράψουν ένα σύντομο βιβλίο με πολύτιμα μαθήματα για τους διακινητές και καταναλωτές ειδήσεων. Ένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία του βιβλίου αυτού είναι ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούν αυτές τις αφηρημένες έννοιες σαν εφαλτήρια για εξαιρετικά ενδιαφέροντα κεφάλαια, καθένα από τα οποία περιλαμβάνει παραδείγματα υποδειγματικής και λιγότερο υποδειγματικής δημοσιογραφικής πρακτικής».

Steve Weinberg, Christian Science Monitor

«Το Βιβλίο του Αιώνα, ένα εγχειρίδιο για τη σύγχρονη δημοσιογραφία. Ένα μνημειώδες έργο δημοσιογραφικής δουλειάς».

William German, San Francisco Chronicle

«Ο Κόβατς και ο Ρόζενστιλ απηύθυναν ένα σάλπισμα στους συναδέλφους τους και ελπίζουν ότι όλοι οι δημοσιογράφοι, αρχισυντάκτες και ιδιοκτήτες οργανισμών ενημέρωσης θα ενσωματώσουν στην καθημερινή δουλειά τους τις αρχές του επαγγέλματος, όπως αυτές περιγράφονται στο βιβλίο».

Publishers Weekly

Βιογραφικά στοιχεία

Μπιλ Κόβατς

Ο Μπιλ Κόβατς είναι πρώην διευθυντής του Nieman Foundation for Journalism στο Harvard, έχει τιμηθεί με το Βραβείο Elijah Parish Lovejoy, είναι συνήγορος του πολίτη για το Brill's Content, συντάκτης του Atlanta Journal and Constitution και υπεύθυνος γραφείου Ουάσινγκτον των New York Times. Αυτή την περίοδο είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ανησυχούντων Δημοσιογράφων.
Τομ Ρόζενστιλ

Ο Τομ Ρόζενστιλ είναι πρώην κριτικός μέσων ενημέρωσης στους Los Angeles Times και βασικός ανταποκριτής του Newsweek στο Κογκρέσο. Είναι επίσης συγγραφείς του βιβλίου Warp Speed: America in the Age of Mixed Media.