«Η σύγκρουση των εταιρειών στην παγκόσμια οικονομία» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Η σύγκρουση των εταιρειών στην παγκόσμια οικονομία

Οι στρατηγικές των εταιρειών στην αντιμετώπιση της παγκοσμιοποίησης

Πρόλογος: Νίκος Κοτζιάς

Μετάφραση:
Γιάννα Ανδριτσάκη

Σύνθεση εξωφύλλου: egreen|E. ΠAΓKAΛOY

Η σύγκρουση των εταιρειών στην παγκόσμια οικονομία
  • ISBN: 978-960-03-4533-9
  • eudoxus logo Εύδοξος: 16812
  • σελ. 304
  • 4 Οκτωβρίου 2007
  • € 26,50

Περίληψη

Υπάρχει ένας αυξανόμενος φόβος στις αναπτυγμένες χώρες της Δύσης ότι καμία δουλειά δεν είναι εξασφαλισμένη. Ο ένας βιομηχανικός κλάδος μετά τον άλλον φαίνεται να μετακινεί θέσεις εργασίας προς χώρες χαμηλού εργατικού κόστους στην Ασία, την Κεντρική Αμερική και την Ανατολική Ευρώπη. Η Σούζαν Μπέργκερ και μία ομάδα ερευνητών του ΜΙΤ επισκέφθηκαν χώρους εργασίας και εργοστάσια σε ολόκληρο τον κόσμο για να ανακαλύψουν κατά πόσον οι φόβοι μας για την παγκοσμιοποίηση δικαιολογούνται. Πήραν συνεντεύξεις από μάνατζερ περισσότερων από 500 εταιρειών, ρωτώντας τους για το ποια μέρη της παραγωγικής διαδικασίας διεξάγονται στα δικά τους εργοστάσια και ποια ανατίθενται εξωτερικά, ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές τους και πώς σχεδιάζουν να μεγαλώσουν τις επιχειρήσεις τους. Η σύγκρουση των εταιρειών στην παγκόσμια οικονομία παρουσιάζει τα συναρπαστικά, και συχνά απρόβλεπτα, συμπεράσματά τους.
Ένα βιβλίο που δείχνει ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι επιτυχίας στην παγκόσμια οικονομία και ότι οι λεωφόροι που ανοίγονται στις αμερικανικές εταιρείες είναι πολύ ευρύτερες από ό,τι έχουμε φανταστεί.

Βιογραφικά στοιχεία

Σούζαν Μπέργκερ

Η Σούζαν Μπέργκερ είναι καθηγήτρια Πολιτικής Οικονομίας στην έδρα Raphael Dorman και Helen Starbuck του ΜΙΤ και διευθύντρια της Πρωτοβουλίας για τη Διεθνή Επιστήμη και Τεχνολογία, του ίδιου ιδρύματος. Ζει στη Βοστόνη.