«Το Σώμα του ψέματος» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Το Σώμα του ψέματος

Μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Αύγουστος Κορτώ

Σύνθεση εξωφύλλου: Αντώνης Αγγελάκης
Φωτογραφία εξωφύλλου: Getty images / ideal image

Το Σώμα του ψέματος
Νέα τιμή!
  • ISBN: 978-960-03-4627-5
  • σελ. 320
  • 23 Φεβρουαρίου 2009
  • € 8,86

Περίληψη

O Τζων, αφηγητής του βιβλίου, είναι ένα εντεκάχρονο αγόρι με αξιοπρόσεχτα πρόωρη ανάπτυξη κι ένα σπάνιο χάρισμα: όποτε κάποιος του λέει ψέματα, το σώμα του αντιδρά με κάτι σαν ναυτία, κι η αλήθεια, συμβολικά και κυριολεκτικά, βγαίνει από μέσα του με πίκρα, σαν χολή. Φιλοδοξία του Τζων είναι το απόκοσμο αυτό -αν όχι υπερφυσικό- χάρισμα να του χαρίσει μια μέρα την αθανασία, μπαίνοντας στις χρυσές σελίδες του Βιβλίου των Ρεκόρ Γκίνες. Μα έχει στ' αλήθεια αυτή την ικανότητα ή είναι απλώς ένα βαθύτατα προβληματικό, δυσλειτουργικό πλάσμα, που προσπαθεί να βρει πρόωρα, αμήχανα και απελπισμένα τη θέση του σ' έναν κόσμο μουντό, συγχυσμένο, αλλοπρόσαλλο και κατατονικό;

Μια σπαραχτική αφήγηση, με τη γνησιότητα, την αμεσότητα και το κοινό χάρισμα που μοιράζονται όλα τα παιδιά: τη σκληρή, τίμια και ανηλεή ματιά τους στον κόσμο των ανθρώπων, που με δυσκολία ξεχωρίζει την αλήθεια από το ψέμα.

Βιογραφικά στοιχεία

Μ. Τζ. Χάιλαντ

Η Μ. Τζ. Χάιλαντ γεννήθηκε στο Λονδίνο από Ιρλανδούς γονείς το 1968. Σπούδασε Νομικά και Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και τώρα ζει στο Λονδίνο, όπου γράφει το τρίτο της μυθιστόρημα. Το πρώτο της βιβλίο, με τον τίτλο Πώς μπαίνει το φως, ήταν υποψήφιο για το Λογοτεχνικό Βραβείο Κοινοπολιτείας για Πρωτοεμφανιζόμενο Συγγραφέα, καθώς και για το βραβείο του Βιβλίου της Χρονιάς στην Αυστραλία. Το Σώμα του ψέματος ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Μπούκερ το 2006 και κέρδισε τα βραβεία Ανκόρ και Χαουθόρντεν.