«Οι φτωχοδιάβολοι» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Οι φτωχοδιάβολοι

Μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Αλεξάνδρα Παύλου

Οι φτωχοδιάβολοι
  • ISBN: 978-960-03-4628-2
  • σελ. 352
  • 31 Μαρτίου 2008
  • € 18,02

Περίληψη

Η 11η Σεπτεμβρίου του 2001 αποδεικνύεται σημαδιακή για τον Γιάκομπ και την Ιζαμπέλ, που μετά από πολλά χρόνια ξανασυναντιόνται ακριβώς αυτή τη μέρα σ' ένα πάρτι στο Βερολίνο. Ερωτεύονται, παντρεύονται και μετακομίζουν στο Λονδίνο, αφού ο συνάδελφος του Γιάκομπ, που προοριζόταν για την περιζήτητη θέση στο λονδρέζικο δικηγορικό γραφείο σκοτώθηκε στις επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.
Με φόντο το Λονδίνο την εποχή που ξεσπάει ο πόλεμος στο Ιράκ, η Καταρίνα Χάκερ διηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού επιτυχημένων τριαντάρηδων που έχει τα πάντα όσα θα μπορούσε να επιθυμεί κανείς - κι όμως, μένουν με άδεια χέρια, χωρίς όνειρα, απλοί θεατές της ζωής τους. Αμήχανοι παρακολουθούν να γκρεμίζονται τα σαθρά θεμέλια των όσων πίστευαν ότι έχτισαν μαζί, ανίκανοι να παρέμβουν, να πάρουν αποφάσεις, ενώ γύρω τους στροβιλίζονται άτυχες περιθωριακές μορφές που δίνουν με πάθος τη μάχη τους για επιβίωση.
Το μυθιστόρημα τιμήθηκε με το σπουδαιότερο γερμανικό λογοτεχνικό βραβείο, το Γερμανικό Βραβείο Βιβλίου 2006.

Βιογραφικά στοιχεία

Καταρίνα Χάκερ

Η Καταρίνα Χάκερ γεννήθηκε το 1967 στη Φρανκφούρτη και σήμερα ζει στο Βερολίνο. Έχει δημοσιεύσει μέχρι σήμερα τα μυθιστορήματα Morpheus oder der Schnabelschuh (1998), Der Bademeister (2000) και Eine Art Liebe (2003). Με το μυθιστόρημά της Die Habenichtse (Oι φτωχοδιάβολοι) κέρδισε το Γερμανικό Βραβείο Βιβλίου για το καλύτερο γερμανόφωνο μυθιστόρημα του 2006.