«Ο χορός της νίκης» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Ο χορός της νίκης

Μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Ελεάνα Τσόκα

Ο χορός της νίκης
  • ISBN: 978-960-03-4636-7
  • σελ. 368
  • 21 Μαΐου 2008
  • € 19,08

Περίληψη

Όταν ο νεαρός Άνχελ Σαντιάγο βγαίνει από τη φυλακή, όπου έχει εξευτελιστεί με το χειρότερο τρόπο, αγνοεί ότι δύο καταδίκες εκκρεμούν εις βάρος του: η μία σε θάνατο και η άλλη σε έντονη ζωή. Έχοντας στην κατοχή του το σχέδιο για ένα μεγάλο κόλπο, επιδιώκει τη συμμαχία του μελαγχολικού, κυνικού διάσημου κλέφτη Βεργάρα Γκρέι και, με αθωότητα και πονηριά μαζί, προσπαθεί να τον γοητεύσει για να αναλάβουν μαζί το εγχείρημα. Στη ζωή και των δύο όμως μπαίνει η νεαρή Βικτόρια, όμορφη, ευαίσθητη, με έμφυτο ταλέντο στο χορό, αλλά απελπισμένη από τη ζωή της. Παρά την επισφαλή τους θέση, οι δυο άντρες θα παραδοθούν σε ένα από τα πιο όμορφα, διασκεδαστικά και συγκινητικά τρίγωνα έρωτα και φιλίας της σύγχρονης λογοτεχνίας.

O συγγραφέας του έργου O ταχυδρόμος του Νερούδα επιδεικνύει στο βιβλίο του O χορός της Νίκης όλη τη γοητεία της ακαταμάχητης αφηγηματικής του τέχνης. Το μυθιστόρημα βραβεύτηκε με το Βραβείο Πλανέτα του 2003.

Βιογραφικά στοιχεία

Αντόνιο Σκάρμετα

O Αντόνιο Σκάρμετα γεννήθηκε το 1940 στην Αντοφαγάστα της Χιλής και σπούδασε φιλοσοφία και λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Σαντιάγο και στο Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Τα μυθιστορήματα και τα διηγήματά του έχουν μεταφραστεί σε είκοσι πέντε γλώσσες. Κάποια από αυτά, με πολλαπλές επανεκδόσεις, συγκαταλέγονται ανάμεσα στα κλασικά έργα της σύγχρονης λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας. Το μυθιστόρημά του O ταχυδρόμος του Νερούδα γνώρισε παγκόσμια επιτυχία, και η ταινία που βασίστηκε σε αυτό κέρδισε πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ και τον ενθουσιασμό αναγνωστών και θεατών.

Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν τα μυθιστόρηματά του O γάμος του ποιητή (μτφρ. Ελεάνα Τσόκα & Δανάη Φέρρη, 2003), με το οποίο κέρδισε στη Γαλλία το βραβείο Medicis ξένου μυθιστορήματος, και Ο χορός της νίκης (μτφρ. Ελεάνα Τσόκα, 2008). Το 2003, μαζί με 13 άλλους συγγραφείς, έλαβε μέρος στην έκδοση του Global Novel, επίσης από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.
Βιβλιογραφία

Βραβεία

  • 0000 ΒΡΑΒΕΙΟ PLANETA