«Διαφήμιση και Επικοινωνία» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Διαφήμιση και Επικοινωνία

Η κατανάλωση στην εποχή των μέσων επικοινωνίας

Μετάφραση:
Κάτια Μεταξά

Σύνθεση εξωφύλλου: egreen|E. ΠAΓKAΛOY

Διαφήμιση και Επικοινωνία
  • ISBN: 978-960-03-4670-1
  • eudoxus logo Εύδοξος: 16747
  • σελ. 800
  • 31 Μαρτίου 2008
  • € 53,00

Περίληψη

 

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια μικρή εγκυκλοπαίδεια για το ρόλο, την πορεία και τη λειτουργία της διαφήμισης στη σύγχρονη κοινωνία. Η τρίτη διεθνής επικαιροποιημένη έκδοση αυτού το κλασικού πλέον έργου καταγράφει το ρόλο, τον αντίκτυπο και τη λειτουργία της διαφήμισης σε τρεις σημαντικές κοινωνικές διαστάσεις: τη βιομηχανία των νέων προϊόντων, τον πολιτισμό και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, και κατορθώνει με έναν περίτεχνο τρόπο να τα συνδυάσει. Η παρούσα έκδοση συμπεριλαμβάνει:

«Πρόκειται για να σημαντικό βιβλίο που με κριτικό τρόπο εξετάζει έναν από τους πιο ισχυρούς θεσμούς της σύγχρονης κοινωνίας».
Andrew Wernick, Πανεπιστήμιο Τρεντ

«Είναι ένα βιβλίο που προσφέρει μια οξυδερκή ανάλυση των σημείων όπου τέμνονται ο πολιτισμός και το εμπόριο».
Joseph Turrow, Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας

«Πρόκειται για ένα κλασικό βιβλίο που προσφέρει μια επιβλητική ανασκόπηση της σχέσης ανάμεσα στη διαφήμιση και την κοινωνία, ανάμεσα στις σύγχρονες διαφημίσεις, στους δημιουργούς τους και στους καταναλωτές».
Stephanie O'Donohoe, Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου

Βιογραφικά στοιχεία

Στήβεν Κλάιν

Ο Στήβεν Κλάιν (Stephen Kleine) είναι καθηγητής στην Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο Σάιμον Φρέιζερ του Καναδά. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στη διαφήμιση, στη σχέση της διαφήμισης με τα παιδιά, την έρευνα ακροατηρίου και τη δημόσια επικοινωνία.
Ουίλιαμ Λάις

Ο Ουίλιαμ Λάις (William Leiss) είναι καθηγητής Πολιτικής Επικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα του Καναδά και από το 2003 του έχει απονεμηθεί ο τίτλος του αξιωματούχου του Order of Canada, ένας από τους πιο τιμητικούς τίτλους στον Καναδά για τους πολίτες του. Διετέλεσε πρόεδρος του Tμήματος Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Σάιμον Φρέιζερ του Καναδά και ήταν μαθητής του Χέρμπερτ Μαρκούζε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.
Ζακλίν Μποτερίλ

Η Ζακλίν Μποτερίλ (Jacqueline Botterill) είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Ήστ Λόντον. Διδάσκει ποιοτική έρευνα, μελέτες για την κατανάλωση, την προώθηση προϊόντων και τη διαφήμιση.
Σατ Τζάλυ

Ο Σατ Τζάλυ (Sut Jully) είναι καθηγητής στην Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, στο Amherst. Είναι ένας από τους συγγραφείς των γνωστών βιβλίων Enlightened Racism: The Cosby Show, Audiences and the Myth of the American Dream (Westview Press) και Οι κώδικες της διαφήμισης (στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Καστανιώτη). Έχει επιμεληθεί την έκδοση του Cultural Politics in Contemporary America (Routledge). Είναι ιδρυτής και διευθυντής του ιδρύματος Media Education Foundation, που αποσκοπεί στην προώθηση της κουλτούρας των μέσων επικοινωνίας στο ευρύ κοινό.
Βιβλιογραφία