«Ο μάγειρας του έρωτα» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Ο μάγειρας του έρωτα

Μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Αλεξάνδρα Παύλου

Φωτογραφία εξωφύλλου: Getty images/Ideal image
Σύνθεση εξωφύλλου: Αντώνης Αγγελάκης

Ο μάγειρας του έρωτα
Νέα τιμή!
  • ISBN: 978-960-03-5353-2
  • σελ. 288
  • 10 Οκτωβρίου 2011
  • € 8,86

Περίληψη

Ο Μαραβάν, ένας πολιτικός πρόσφυγας από τη Σρι Λάνκα, αναζητά την τύχη του στη Ζυρίχη, όπου δουλεύει βοηθός σε κουζίνα εστιατορίου. Μια άτυχη στιγμή και η γνωριμία του με την Αντρέα, μια γοητευτική Ελβετίδα, του ανοίγουν καινούργιες προοπτικές και του επιτρέπουν να ξεδιπλώσει το μεγάλο του ταλέντο: τη μαγειρική. To Love Food είναι πια γεγονός και ο Μαραβάν γίνεται o περιζήτητος «μάγειρας του έρωτα», ο οποίος, συνδυάζοντας τις πανάρχαιες αγιουρβεδικές αφροδισιακές συνταγές με τη μοριακή γαστρονομία, προσφέρει στους πελάτες του πρωτόγνωρες αισθησιακές εμπειρίες. Ένα μυθιστόρημα που ταξιδεύει τον ευτυχή αναγνώστη του σε ένα γαστριμαργικό σύμπαν πασπαλισμένο με τέσσερα εκρηκτικά υλικά: τον εξωτισμό, το χρήμα, την ευζωία και τον αισθησιασμό. Από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εκδοτικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων.

«Ο Μάρτιν Ζούτερ προσεγγίζει με τα μυθιστορήματά του ένα τεράστιο κοινό. Γράφει συναρπαστικές και καλά δομημένες ιστορίες, που το στήσιμό τους θυμίζει κινηματογραφικές ταινίες».

Wolfgang Höbel, Der Spiegel

 

Βιογραφικά στοιχεία

Μάρτιν Ζούτερ

Ο Μάρτιν Ζούτερ γεννήθηκε το 1948 στη Ζυρίχη. Επί χρόνια διαφημιστής, το 1991 αποφάσισε να αφοσιωθεί αποκλειστικά στη συγγραφή. Σήμερα εργάζεται ως συγγραφέας, αρθρογράφος και σεναριογράφος. Έχει εκδώσει εφτά μυθιστορήματα και πέντε συλλογές μυθιστορημάτων, και θεωρείται από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς που γράφουν στη γερμανική γλώσσα. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε πολλές χώρες του κόσμου. Το μυθιστόρημα Ο μάγειρας του έρωτα εκδόθηκε το 2010 και γνώρισε από την αρχή τεράστια εμπορική επιτυχία.