«Το ξεχασμένο βαλς» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Το ξεχασμένο βαλς

Μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Τόνια Κοβαλένκο

Σύνθεση εξωφύλλου: Αντώνης Αγγελάκης

Το ξεχασμένο βαλς
  • ISBN: 978-960-03-5438-6
  • σελ. 256
  • 23 Απριλίου 2012
  • € 15,90

Περίληψη

Το ξεχασμένο βαλς είναι μια αναπόληση του ερωτικού πόθου. Σε ένα ήσυχο προάστιο του Δουβλίνου, τον χειμώνα του 2009 –στα προεόρτια της μεγάλης οικονομικής κρίσης– το χιόνι αρχίζει να πέφτει και η Τζίνα, η κεντρική ηρωίδα, ακολουθεί νοερά τα χνάρια των συγκυριών που την οδήγησαν στη στιγμή που ετοιμάζεται να ζήσει: λίγο πριν από τη συνάντησή της με την εύθραυστη δωδεκάχρονη κόρη του εραστή της. Ενώ η πόλη έξω βουβαίνεται κι ερημώνει, η Τζίνα ανακαλεί τις φορτισμένες από πάθος, προσμονή και αμφιβολία μέρες που έζησε με τον Σον, το «πεπρωμένο της», όπως τον αποκαλεί, όταν εκείνος ήταν ακόμη ένας άψογος οικογενειάρχης και η ίδια ακόμη «παντρεμένη και ευτυχισμένη».

Η Ανν Ένραϊτ, που τιμήθηκε με το βραβείο Μπούκερ για το προηγούμενο μυθιστόρημά της Η συγκέντρωση, διηγείται με ανενδοίαστη αμεσότητα και σαρκαστικό, υπόγειο χιούμορ μια ιστορία σύγχρονης συζυγικής απιστίας, αφήνοντας στην άκρη τις ηθικές παραμέτρους. Στόχος της να φέρει τον αναγνώστη κατευθείαν στον πυρήνα μιας αναντίρρητης αλήθειας: ότι ο έρωτας μπορεί να είναι το ωραιότερο θαύμα στη ζωή ενός ανθρώπου και, παράλληλα, ικανός να γκρεμίσει τα πάντα στο διάβα του.

 

«Αριστοτεχνικά γραμμένο, το καινούριο μυθιστόρημα της Ένραϊτ είναι ταυτόχρονα μια αναγνωστική απόλαυση».

Publishers Weekly

«Η συγγραφέας του Ξεχασμένου βαλς δεν εξετάζει εδώ μόνο την απιστία, αλλά επίσης τις λεπτές αποχρώσεις των ερωτικών σχέσεων, της οικογενειακής ζωής, καθώς και τον άρρηκτο δεσμό ανάμεσα σ’ έναν πατέρα και την κόρη του – ένα δεσμό που κανένα πάθος δεν μπορεί να επισκιάσει…»

Wall Street Journal


«Η Ανν Ένραϊτ πραγματοποιεί με την ξεχωριστή πένα της μια συναισθηματική αυτοψία της συζυγικής απιστίας».

New York Journal of Books

Βιογραφικά στοιχεία

Ανν Ένραϊτ

Η Ανν Ένραϊτ γεννήθηκε στο Δουβλίνο, όπου ζει και εργάζεται. Έχει γράψει τρεις συλλογές διηγημάτων, ένα αυτοβιογραφικό αφήγημα για τη μητρότητα και έξι μυθιστορήματα. Το 2015 τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση των Ιρλανδικών Γραμμάτων (Laureate for Irish Fiction). Το μυθιστόρημα Η συγκέντρωση (Εκδ. Καστανιώτη, 2007) απέσπασε το περίβλεπτο βραβείο Booker ενώ Το ξεχασμένο βαλς (Εκδ. Καστανιώτη, 2012) το Andrew Carnegie Medal for Excellence in Fiction. Το μυθιστόρημά της Ο χορταριασμένος δρόμος ήταν υποψήφιο για το βραβείο Booker 2015 και αναδείχθηκε το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς στα Ιρλανδικά Βραβεία Βιβλίου. 
Βιβλιογραφία