«Γεύση από κουκούτσι μήλου» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Γεύση από κουκούτσι μήλου

Μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Γιώτα Λαγουδάκου

Γεύση από κουκούτσι μήλου
Νέα τιμή!
  • ISBN: 978-960-03-5481-2
  • σελ. 328
  • 29 Οκτωβρίου 2012
  • € 8,86

Περίληψη

Οι αναμνήσεις από τα καλοκαίρια που περνούσε στο σπίτι της γιαγιάς είναι αινιγματικές, τρυφερές, επώδυνες, μαγευτικές, όπως και οι ιστορίες που οι θείες της κρατούν καλά κρυμμένες... Όταν η γιαγιά Μπέρτα πεθαίνει, αφού έχει φτάσει πια σε σημείο να μην αναγνωρίζει ούτε τον ίδιο της τον εαυτό, η Ίρις κληρονομεί το σπίτι των παιδικών καλοκαιριών και περνάει μια ολόκληρη εβδομάδα μόνη της, προσπαθώντας να αποφασίσει αν θα το κρατήσει ή όχι. Είναι μια εβδομάδα μοναχική, μια εβδομάδα περισυλλογής, μια εβδομάδα-βουτιά στο παρελθόν. Αναμοχλεύει τη δική της μνήμη και προσπαθεί να δώσει απάντηση στα δικά της ερωτηματικά. Η Καταρίνα Χάγκενα μιλάει για τις γυναίκες μιας οικογένειας, για το πεπρωμένο τριών διαφορετικών γενεών, και γράφει ένα μυθιστόρημα για τη μνήμη και τη λήθη –συγκινητικό, ευρηματικό και έξυπνο– διαπιστώνοντας ότι: «Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της λήθης, και η μνήμη είναι μία απ’ αυτές».

Το μεγάλο ευρωπαϊκό μπεστ σέλερ της χρονιάς! Το χάρηκαν πάνω από 3.000.000 αναγνώστες και αναγνώστριες στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία και στην Ισπανία.


«Το βιβλίο Γεύση από κουκούτσι μήλου είναι πραγματική απόλαυση».

Μάρτιν Βάλζερ

«Ευωδιάζει καλοκαίρι, μήλα και φραγκοστάφυλα. Το βιβλίο Γεύση από κουκούτσι μήλου είναι γλυκό και πικρό ταυτόχρονα».

Die Zeit

«Το μυθιστόρημα της Καταρίνα Χάγκενα είναι μια ευαίσθητη οικογενειακή ιστορία χωρίς κλισέ. Ένα βιβλίο για τη μνήμη και τη λήθη».

Stern

 

Βιογραφικά στοιχεία

Καταρίνα Χάγκενα

Η Καταρίνα Χάγκενα γεννήθηκε το 1967 στην Καλσρούη και σπούδασε Αγγλική και Γερμανική Φιλολογία στο Φράιμπουργκ, στο Αμβούργο, στο Λονδίνο, στη Ζυρίχη και στο Δουβλίνο. Το μυθιστόρημα Γεύση από κουκούτσι μήλου (2008) είναι το πρώτο της βιβλίο και γνώρισε μεγάλη επιτυχία μέσα κι έξω από τη Γερμανία.