«Ομπάμα - Πώς γκρεμίστηκαν οι αυταπάτες» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Ομπάμα - Πώς γκρεμίστηκαν οι αυταπάτες

Παρακολουθήσεις, πύραυλοι-δολοφόνοι, στήριξη δικτατόρων

Ομπάμα - Πώς γκρεμίστηκαν οι αυταπάτες
ebook
  • ISBN: 978-960-03-5757-8
  • epub logoePUB
  • σελ. 368
  • 8 Μαΐου 2014
  • € 9,90

Περίληψη

Στην πορεία του προς την εκλογή του στο αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα έχτισε το μύθο του. Πολλοί, μετά την προεδρία Μπους, και ειδικά οι Ευρωπαίοι, είχαν ανάγκη να τον πιστέψουν. Εμφανίστηκε ως φιλελεύθερος. Ως ευρισκόμενος στον αντίποδα του Μπους. Ως αντίπαλος του κατεστημένου. Τελικά αποδεικνύεται συνεχιστής της πολιτικής του προκατόχου του, έστω και με πιο «ευγενικό» πρόσωπο.

Ο «Μεγάλος Αδελφός», η NSA, παρακολουθούσε, όπως αποκαλύφθηκε, τις επικοινωνίες εκατομμυρίων πολιτών ακόμη και της Άνγκελα Μέρκελ. Επί Ομπάμα και με τις εντολές του, τα δολοφονικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) εκτελούν ανά τον κόσμο ύποπτους «τρομοκράτες» και μαζί τους εκατοντάδες αθώους πολίτες. Επί Ομπάμα κλιμακώθηκε ο πόλεμος στο Αφγανιστάν, πυροδοτώντας έναν εμφύλιο πόλεμο στο Πακιστάν. Επί Ομπάμα στηρίχτηκαν δικτατορίες, επί Ομπάμα η Αμερική στάθηκε αντίπαλος των κινημάτων εκδημοκρατισμού στη Μέση Ανατολή ενώ ενθάρρυνε το πραξικόπημα των στρατοκρατών στην Αίγυπτο.

Τέτοια έκταση είχε πάρει ο μύθος Ομπάμα, που του απομενήθηκε, μόλις εξελέγη, το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, μόνο με βάση τις διακηρύξεις του. Στις σελίδες αυτού του βιβλίου αποκαλύπτονται ο αληθινός Ομπάμα και η χαοτική απόσταση ανάμεσα στα ωραία λόγια και στις ωμές πράξεις του. Αδιάσειστα στοιχεία διαλύουν αυταπάτες και μύθους.

 

Βιογραφικά στοιχεία

Γιάννης Λούλης

Ο Γιάννης Λούλης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια. Είναι επικοινωνιολόγος (strategist), πολιτικός αναλυτής και συγγραφέας. Κατέχει διδακτορικό (Ph.D.) από το Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ, ενώ υπήρξε μέλος του Emmanuel College, ενός από τα πιο ιστορικά κολέγια του Πανεπιστημίου. Απέκτησε MA από το Πανεπιστήμιο του ‘Εσεξ στο τμήμα Political Behaviour. Έχει πτυχίο Νομικής από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Ως επικοινωνιολόγος συνεργάστηκε και συνεργάζεται με επιχειρήσεις και ομίλους, πλέον μόνον εκτός Ελλάδος και κυρίως στην Κύπρο. Στο παρελθόν συνεργάστηκε με πολιτικούς και γνωστά δημόσια πρόσωπα εντός και εκτός Ελλάδος. Στην Ελλάδα είχε τη μοναδική του συνεργασία με τον πολιτικό και πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Στην Κύπρο συνεργάστηκε σε εκστρατείες με τρεις προέδρους που εξελέγησαν και ανήκαν και στα δύο μεγάλα κόμματα (Γλαύκος Κληρίδης, Δημήτρης Χριστόφιας, Νίκος Αναστασιάδης). Δεν ασχολείται πλέον με την πολιτική επικοινωνία.

Έχει γράψει πάνω από δεκαοκτώ βιβλία και μονογραφίες, καθώς και πολλά άρθρα σε επιστημονικές ξένες επιθεωρήσεις, όπως Foreign AffairsEncounterEast European Quarterly, Journal of Byzantine and Μodern Greek StudiesRevue d’Histoire de la Deuxième Guerre Mondiale κ.ά. Από το 1981 έως το 2006 αρθρογραφούσε στη Wall Street Journal. Ήταν εβδομαδιαίος αρθρογράφος της Ημερησίας.

Το πρώτο του βιβλίο ήταν το The Greek Communist Party 1940-1944 (Groom Helm, Λονδίνο, 1982) και το πιο πρόσφατο, ένα έργο ζωής, το Στις ρίζες του κακού: Πώς και γιατί εκτροχιάστηκε η Μεταπολίτευση (Εκδόσεις Καστανιώτη, Αθήνα, 2017). Σε πολλά βιβλία του ασχολήθηκε με την ελληνική πολιτική σκηνή και τη διαδρομή της. Μια σειρά βιβλίων του επικεντρώνονται στη διεθνή πολιτική σκηνή, καθώς και στην εξωτερική πολιτική, κυρίως της Αμερικής. 

Είναι δημότης εκείνου που αποκαλεί «κρατίδιο του Αλίμου». Είναι σε διαρκή επαφή με τη θάλασσα, όχι μόνο οπτικά, αλλά και ως συστηματικός χειμερινός κολυμβητής τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Αυτή η δραστηριότητα, καθώς και τα βιβλία του, είναι δύο από τις μεγάλες απολαύσεις του.


facebook

Βιβλιογραφία