«Πώς να είσαι δύο» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Πώς να είσαι δύο

Μετάφραση:
Νίκος Α. Μάντης

Βραβεία
  • 2014 ΒΡΑΒΕΙΟ COSTA
  • 2014 ΒΡΑΒΕΙΟ GOLDSMITHS
  • 2015 ΒΡΑΒΕΙΟ BAILEYS
Πώς να είσαι δύο
ebook
  • ISBN: 978-960-03-5887-2
  • epub logoePUB
  • σελ. 360
  • 8 Ιουνίου 2015
  • € 9,90

Περίληψη

Γεμάτα πάθος, συμπόνια, ζωηρή εφευρετικότητα και λεπτομερειακή φαντασία, τα μυθιστορήματα της Άλι Σμιθ δε μοιάζουν με τίποτα άλλο. Αληθινά πρωτότυπη, η Σμιθ αποτελεί μια συγγραφική αποκάλυψη χωρίς ταίρι. Τα μυθιστορήματά της προκαλούν αμείωτα συζητήσεις και έπαινο, έχοντας δημιουργήσει ένα αφοσιωμένο αναγνωστικό κοινό, που αναζητά ξανά και ξανά τη ζεστασιά, το χιούμορ και την ανθρωπιά της φωνής της.
Το Πώς να είσαι δύο είναι ένα μυθιστόρημα που μιλάει για την πολυσχιδή φύση της τέχνης. Δανειζόμενο την τεχνική της νωπογραφίας για να κατασκευάσει ένα αυθεντικό λογοτεχνικό παλίμψηστο, αποτελεί μια ανάλαφρη συνομιλία, πέρα από είδη, ανάμεσα σε φόρμες και εποχές, ανάμεσα σε πραγματικότητα και μυθοπλασία. Πρωταγωνιστούν ένας αναγεννησιακός καλλιτέχνης του 1460, αλλά και το παιδί ενός παιδιού της δεκαετίας του 1960. Δύο ιστορίες για την αγάπη και την έλλειψη δικαιοσύνης πλέκονται σε ένα μοναδικό νήμα, όπου ο χρόνος γίνεται άχρονος, τα γνώριμα βυθίζονται στο μυστήριο και τα επινοημένα μετατρέπονται σε αληθινά – και όπου όλα τα δεδομένα της ζωής παίρνουν παράταση για μια δεύτερη εμφάνιση. 

«Διάδοχος της Βιρτζίνια Γουλφ, η Άλι Σμιθ επανεφευρίσκει το μυθιστόρημα με τρυφερό αλλά σίγουρο χέρι... Το Πώς να είσαι Δύο ξεχειλίζει από χειροπιαστή ευδαιμονία, όχι μόνο σε σχέση με τη γλώσσα, ή με τη δύναμη που έχει η λογοτεχνία και η τέχνη γενικά να μεταμορφώνει τον κόσμο, αλλά επιπλέον σε σχέση με τη ζόρικη ανθρώπινη κατάσταση, την επιθυμία να είμαστε περισσότεροι άνθρωποι την ίδια στιγμή». 

Telegraph


«Η Σμιθ μπορεί να κάνει τα πάντα να συμβούν, γι’ αυτό και είναι μία από τις πιο συναρπαστικές συγγραφείς που διαθέτουμε σήμερα».

Daily Telegraph 


«Βγάζω το καπέλο στη Άλι Σμιθ. Το γράψιμό της δίνει φτερά στην ψυχή». 

Evening Standard


«Είναι ιδιοφυΐα, αληθινά μοντέρνα με μια ηρωική, ένδοξη έννοια».

 Alain De Botton

Βιογραφικά στοιχεία

Άλι Σμιθ

Η Άλι Σμιθ γεννήθηκε στο Ίνβερνες το 1962 και ζει στο Καίμπριτζ. Είναι συγγραφέας των βιβλίων, Artful, There but for the, Free Love, Like, Hotel World, Other Stories and Other Stories, The Whole Story and Other Stories, The Accidental, Girl Meets Boy και The First Person and Other Stories. Το Hotel World συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα για το βραβείο Booker και το βραβείο Orange, ενώ το The Accidental στη βραχεία λίστα για το βραβείο Man Booker και το βραβείο Orange.
Βιβλιογραφία