«Η Εργασία του Ύπνου» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Η Εργασία του Ύπνου

Βιβλία 1-7

Επιμέλεια

Σχεδιασμός: Λυδία Αντωνίου, Γεώργιος Καλύβης, Βασιλική-Μαρία Πλαβού
Η Εργασία του Ύπνου
  • ISBN: 978-960-03-6050-9
  • σελ. 800
  • Υπό έκδοση

Περίληψη

Ο ανά χείρας τόµος αποτελεί τεκµηρίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας του οµότιτλου εργαστηρίου, που πραγµατοποιήθηκε στο Τµήµα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας κατά το χειµερινό εξάµηνο του ακαδηµαϊκού έτους 2015-2016.

Ο τόµος καταγράφει τα ίχνη, την πορεία, τις παρεκκλίσεις, τους αναχρονισµούς και τις απολήξεις της εκπαιδευτικής έρευνας. Σηµείο αφετηρίας αποτέλεσε η εύρεση, η επεξεργασία, η συρραφή και ο (επανα)σχεδιασµός προϋπάρχοντος υλικού, στοχεύοντας στη συγκρότηση ενός σχεδιαστικού συµπιλήµατος γύρω από την Εργασία του ύπνου. Η χρήση του πολύµορφου αυτού αποθέµατος και η τεκµηρίωση σύγχρονων εµπειριών του ύπνου έγινε αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Ο σχεδιασµός του τόµου αντιµετωπίζει το υλικό αυτό ως ένα ενιαίο έργο, τείνοντας στην «επιµέλεια της εκπαιδευτικής έρευνας» µε τη µορφή µιας µη γραµµικής συναρµογής, µιας οπτικής νουβέλας, ή ενός οπτικού δοκιµίου (visual essay).

Η παρούσα έκδοση κυκλοφόρησε µε την υποστήριξη του Ιδρύµατος Ωνάση και σε περιορισµένα αντίτυπα (1-28), ως συµµετοχή στην έκθεση Hypnos Project, Στέγη Γραµµάτων και Τεχνών, Αθήνα, Απρίλιος-Ιούνιος 2016.

Βιογραφικά στοιχεία

Μαρία ΠαπαδημητρίουΒασιλική-Μαρία ΠλαβούΓιώργος Τζιρτζιλάκης

Ο Γιώργος Τζιρτζιλάκης είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και καλλιτεχνικός σύμβουλος του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ.

Επιμελήθηκε εκθέσεις σύγχρονης τέχνης και αρχιτεκτονικής, εκδόσεις, μονογραφίες, ειδικά αφιερώματα και δημοσίευσε άρθρα σε περιοδικά, συλλογικούς τόμους και καταλόγους εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 
Βιβλιογραφία

Συνεντεύξεις