«Μια ξεχωριστή παρέα» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Μια ξεχωριστή παρέα

Μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Μαρία Φακίνου

Μια ξεχωριστή παρέα
  • ISBN: 978-960-03-6156-8
  • σελ. 672
  • 22 Μαΐου 2017
  • € 19,08

Περίληψη

Το καλοκαίρι που παραιτήθηκε ο Ρίτσαρντ Νίξον, έξι έφηβοι γίνονται αχώριστοι σε μια καλλιτεχνική θερινή κατασκήνωση. Δεκαετίες αργότερα, ο δεσμός τους παραμένει ισχυρός αλλά πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Ό,τι μας δίνει ώθηση στην εφηβεία δεν είναι πάντα αρκετό για να αντιμετωπίσουμε τον κόσμο στα τριάντα ή τα πενήντα. Η Μεγκ Γουόλιτζερ παρακολουθεί τους ήρωές της από το απόγειο της νεότητάς τους ως τη μέση ηλικία, καθώς ταλέντο, τύχη και συγκυρίες διαφοροποιούν τα όνειρα και τις επιθυμίες τους. Η Τζουλς Τζέικομπσον, μια επίδοξη κωμική ηθοποιός, παραιτείται από τις φιλοδοξίες της και ακολουθεί ένα πιο πρακτικό επάγγελμα. Ο φίλος της ο Τζόνα, χαρισματικός μουσικός, σταματάει να παίζει κιθάρα και γίνεται μηχανικός. Όμως ο Ίθαν και η Ας, οι καλύτεροι φίλοι της Τζουλς και πλέον παντρεμένοι, όχι μόνο παραμένουν συνεπείς στους αρχικούς τους στόχους αλλά αποδεικνύονται ιδιαίτερα επιτυχημένοι. Το Μια ξεχωριστή παρέα είναι ένα γλυκόπικρο μυθιστόρημα με σύνθετες προσωπικότητες που χαρακτηρίζουν την εποχή τους, τη δεκαετία του 1970. Η Αμερικανίδα συγγραφέας διερευνά τους τρόπους με τους οποίους η τέχνη, το χρήμα και η ζήλια μπορούν να δοκιμάσουν ακόμα και τις πιο στενές φιλίες. 

 

 

«Με αυτό το βιβλίο η Γουόλιτζερ ξεπέρασε τον ίδιο της τον εαυτό».

The New York Times Book Review

 

«Η ευστροφία, η ευφυΐα και τα έντονα συναισθήματα στη γραφή της Γουόλιτζερ ήταν ανέκαθεν εντυπωσιακά, αλλά με το Μια ξεχωριστή παρέα ανεβάζει την τέχνη της μυθοπλασίας της, που είναι πάντοτε τόσο στέρεη και αξιόλογη, σ’ ένα ακόμα υψηλότερο επίπεδο».

ΤΖΕΦΡΥ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ

 

«Ένας θρίαμβος! Το Μια ξεχωριστή παρέα διασφαλίζει τη θέση της Γουόλιτζερ μεταξύ των καλύτερων μυθιστοριογράφων της γενιάς της. Είναι εξίσου λογοτεχνική με τον Φράνζεν ή τον Ευγενίδη αλλά οι εξαιρετικά ανθρώπινες στιγμές στο έργο της σε επηρεάζουν περισσότερο κι απ’ τις μεγάλες ιδέες».

Entertainment Weekly

 

«Το Μια ξεχωριστή παρέα θα σας συναρπάσει, κυρίως γιατί η Γουόλιτζερ επιμένει να παίρνει στα σοβαρά την εφηβεία, προσεγγίζοντάς την με καλοσυνάτο χιούμορ και την κατανόηση που απορρέει από την ενήλικη γνώση».

Elle

 

«Θα θέλετε να γίνουν φίλοι σας οι ήρωες αυτού του μυθιστορήματος ακόμα κι αν έχει περάσει πολύς καιρός από τη στιγμή που κλείσατε το βιβλίο».

Marie Claire

 

«Υπέροχο!»

Vanity Fair

Βιογραφικά στοιχεία

Μεγκ Γουόλιτζερ

Η Μεγκ Γουόλιτζερ, πεζογράφος και δοκιμιογράφος, γεννήθηκε το 1959 στο Μπρούκλιν. Μεγάλωσε μέσα σε μια οικογένεια εβραϊκής καταγωγής, με τη μητέρα της Χίλμα, συγγραφέα, και τον πατέρα της Μόρτον, ψυχολόγο. Σπούδασε στο Κολέγιο Σμιθ και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Μπράουν. Έχει διδάξει Δημιουργική Γραφή στα αντίστοιχα τμήματα πολλών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες και εξακολουθεί να εργάζεται στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Εμφανίστηκε στα γράμματα με το μυθιστόρημα Sleepwalking (1982). Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα: Hidden Pictures (1986), This is your life (1988), Surrender, Dorothy (1998), The Wife (2003), The Position (2005), The Ten-Year Nap (2008) και The Uncoupling (2011). Τα βιβλία της έχουν αποσπάσει την αναγνώριση των κριτικών και την προτίμηση του κοινού. Πολλά απ’ αυτά έχουν κατακτήσει τις λέσχες ανάγνωσης. Το πλέον πρόσφατο έργο της είναι το Belzhar (2014). Το μυθιστόρημα Μια ξεχωριστή παρέα (πρωτότυπος τίτλος: The Interestings) κυκλοφόρησε το 2013 και θεωρείται η κορυφαία λογοτεχνική της στιγμή.