«Στην Καθημερινή της Κυριακής» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Στην Καθημερινή της Κυριακής

Ένατη σελίδα

Προλογίζουν: Παναγιώτης Πικραμμένος, Αλέξης Παπαχελάς, Θεόδωρος Ρουσόπουλος
Στην Καθημερινή της Κυριακής
  • ISBN: 978-960-03-6804-8
  • σελ. 400
  • 8 Ιουλίου 2020
  • € 20,00

Περίληψη

Τα άρθρα του κυρίου Ανδρέα Δρυμιώτη περιλαμβάνουν μια μεγάλη κατηγορία θεμάτων. Συνήθως έχουν ως περιεχόμενο τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, της οικονομίας, διάφορα κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά θέματα. Εντύπωση κάνουν η διαύγεια με την οποία αναλύονται τα στοιχεία, η νηφαλιότητα της επεξεργασίας του και το πρακτικό πνεύμα του αρθρογράφου. Επισημαίνει με αφοπλιστικά επιχειρήματα τι πάει στραβά και προτείνει πρακτικές λύσεις. Λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα... Οι απόψεις είναι διατυπωμένες με μεγάλο θάρρος αλλά και άγνοια... κινδύνου!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ

Ο Ανδρέας Δρυμιώτης είναι ένα από τα πιο δημιουργικά και αιρετικά «μυαλά» σε αυτό τον τόπο. Δεν τον ενδιαφέρει να είναι ευχάριστος. Διαθέτει κοινό νου. Είναι άνθρωπος πρακτικός, που προτιμά να εκφέρει άποψη με βάση στοιχεία, και όχι δόγματα και πεποιθήσεις. Όλα αυτά είναι αγαθά πολύ σπάνια στην ελληνική αγορά ιδεών και στον δημόσιο διάλογο.

ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

 

Δεν φοβάται να εκφράσει την πολιτική του άποψη, ακόμα κι αν αυτή ενοχλεί. Δεν συμφωνώ πάντα σε όλα μαζί του. Του αναγνωρίζω, όμως, την παρρησία, με την οποία πορεύεται. Είναι η ίδια με το θάρρος που επέδειξε όταν, σε ηλικία μόλις δεκάξι ετών, πολέμησε την αγγλική κατοχή στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κύπρο, και φυλακίστηκε για είκοσι μήνες.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

Βιογραφικά στοιχεία

Ανδρέας Δρυμιώτης

Ο Ανδρέας Δρυμιώτης γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου. Τελείωσε το δημοτικό σχολείο «Ελένειο» και φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο. Φοίτησε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Αποφοίτησε από το ΕΜΠ το 1964 και από τις 2 Ιανουαρίου 1967 άρχισε να εργάζεται στο Γραφείο Δοξιάδη. Στη συνέχεια και μέχρι το 1984 εργάστηκε ως στέλεχος και γενικός διευθυντής της εταιρείας Ηλεκτρονικοί Διερευνητές Δοξιάδη. Το 1984, μαζί με την Alpha Bank και την εταιρεία Ηλεκτρονικοί Διερευνητές Δοξιάδη, ίδρυσαν την εταιρεία ΔΕΛΤΑ Πληροφορική, στην οποία διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μέχρι την εξαγορά της εταιρείας από την αμερικανική First Data το 2004. Την περίοδο 2005-2006 διετέλεσε αντιπρόεδρος στην εταιρεία Unisystems και, στη συνέχεια, το 2007-2009, ανέλαβε πρόεδρος στην εταιρεία Singular Logic Integrator. Από την 1η Φεβρουαρίου 2010 έως τις 4 Νοεμβρίου 2011 ήταν επικεφαλής της Μονάδας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο γραφείο του πρωθυπουργού της Ελλάδας. Από τον Ιούλιο του 2012 γράφει εβδομαδιαία άρθρα στην Καθημερινή της Κυριακής. Είναι από τους πρωτεργάτες της πληροφορικής στην Ελλάδα και κατά τη διάρκεια της θητείας του στην εταιρεία Ηλεκτρονικοί Διερευνητές Δοξιάδη συνέβαλε καθοριστικά στην εγκατάσταση μεγάλων υπολογιστικών συστημάτων στα περισσότερα υπουργεία της Ελλάδας. Ένα από τα σημαντικότερα έργα του είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων όλων των εκλογών στην Ελλάδα από το 1981 μέχρι το 2009. Το 1989 τιμήθηκε από το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Αθανάσιος Μπότσης» για τη συμβολή του στη δημιουργία του Ηλεκτρονικού Αρχείου Δημοσιογραφικών Πληροφοριών. Επίσης, διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων για το 1996 και το 2004, με τομέα ευθύνης την Πληροφορική της Διοργάνωσης. Έχει εκδώσει το βιβλίο Είκοσι μήνες όμηρος, το οποίο αναφέρεται στην κράτησή του (1956-1959) στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως στην Κύπρο κατά τη διάρκεια του κυπριακού απελευθερωτικού αγώνα.