Κόρμακ ΜακΚάρθυ, Ο δρόμος | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

22 Οκτωβρίου 2009

Κόρμακ ΜακΚάρθυ, Ο δρόμος

Ο δρόμος του Κόρμακ ΜακΚάρθυ "βγαίνει" στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 11 Φεβρουαρίου.

Στη  μεγάλη οθόνη θα απολαύσουμε το μυθιστόρημα του Κόρμακ ΜακΚάρθυ Ο δρόμος  (Εκδόσεις Καστανιώτη 2007, μετάφραση Αύγουστος Κορτώ), σε σκηνοθεσία Τζων Χίλκοουτ, με τους Βίγκο Μόρτενσεν, Σαρλίζ Θερόν, Γκάι Πιρς και Ρόμπερτ Ντιβάλ (διανομή Odeon).

Πρόκειται για ένα μελλοντολογικο θρίλερ που διαδραματίζεται στην κατεστραμμένη Αμερική, όπου τίποτα δεν κινείται στο ζοφερό και έρημο τοπίο εκτός από τη στάχτη και τον άνεμο. Ένας πατέρας με το γιο του διασχίζουν τη χώρα προσπαθώντας να φτάσουν στην ακτή –όπου ελπίζουν να βρουν τη σωτηρία– με μόνα εφόδια τα ρούχα που φοράνε, ένα καροτσάκι με τροφή, ένα πιστόλι για να αντιμετωπίζουν τις συμμορίες που συναντούν στον δρόμο τους και, φυσικά, ο ένας τον άλλον.

... πρόκειται για ένα έργο ολκής, που εκπλήσσει τόσο με την παγωμένη και βαθιά διαπεραστική του γλώσσα όσο και με την οξύτητα και τις απολύτως ζοφερές εικόνες των τοπίων του. […] Ο λόγος του ΜακΚάρθυ είναι εσκεμμένα λιτός αν όχι και γενναία αποστειρωμένος. Μια υπόγεια ποίηση, ωστόσο, διαπερνά κάθε τόσο την έκφρασή του: μια ποίηση που δείχνει, αν συνυπολογίσουμε και το ανοιχτό τέλος του βιβλίου, ότι η ορμή της ζωής εξακολουθεί να ξεπηδάει […] κάτω από τις πιο αντίξοες περιστάσεις.
Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, Ελευθεροτυπία 12 Αυγούστου 2007

This text will be replaced


αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων