Μίμης Ανδρουλάκης, Ε, Πρόεδρε! | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

7 Δεκεμβρίου 2009

Μίμης Ανδρουλάκης, Ε, Πρόεδρε!

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη Ε, Πρόεδρε!

Στο κατάμεστο Ciné Κεραμεικός παρουσιάστηκε την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη Ε, Πρόεδρε!

Η υπουργός Παιδείας, Δία Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας για το βιβλίο, ανέφερε ότι η κυκλοφορία του συνέπεσε με την αναγγελία των πρόωρων εκλογών της 4ης Οκτωβρίου και παρότι ήταν εξαιρετικά επίκαιρο εκείνες τις μέρες εξακολουθεί να είναι και δύο μήνες μετά. Στην επικαιρότητα του βιβλίου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και ο βουλευτής Β’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας Άρης Σπηλιωτόπουλος, τονίζοντας ότι το βιβλίο είναι ένα εγχειρίδιο για τους παρόντες και μελλοντικούς προέδρους. Ο Φώτης Κουβέλης ομολόγησε ότι είναι τιμή και χαρά να παρουσιάζει το νέο βιβλιο του Μίμη Ανδρουλάκη, με τον οποίο έχει κοινές διαδρομές και διεκδικίσεις, όχι μόνο στο παρελθόν, αλλά και στο μέλλον.

Προσωπικότητες από το χώρο των τεχνών, του θεάτρου, της πολιτικής παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Μεταξύ άλλων οι: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Δημήτρης Σιούφας, Ντίνος Ρόβλιας, Απόστολος Κακλαμάνης, Παντελής Ασπραδάκης, Πέμυ Ζούνη, Νάντια Γιαννακοπούλου, Χρήστος Πρωτόπαππας, Κώστας Γείτονας,  Γιώργος Φλωρίδης, Στέφανος Τζουμάκας, Φραγκίσκος Παρασύρης, Άγγελος Τόλκας, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Χάρης Πασβαντίδης, Ντίνα Μπέη, Βασίλης Μπρακατσούλας, Αθηνά Μαλαγαρδή, Στέφανος Τζουμάκας, Θανάσης Οικονόμου, Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Σμαραγδής, Γιώργης Γιατρομανωλάκης, Νίκος Κούνδουρος, Μπήλιω Τσουκαλά, Μάριον Μιχελιδάκη, Γιώργος Μαργαρίτης κ.ά.

Το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη αποτελεί πρόκληση για τα κλισέ της καθιερωμένης συμβατικής σκέψης και γίνεται εξαιρετικά επίκαιρο, καθώς κυκλοφορεί συμπτωματικά με την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών.

Ο συγγραφέας διερευνά με βάση την ελληνική και παγκόσμια εμπειρία τα μυστικά της Ηγεσίας, λίγο πριν, λίγο μετά την κατάκτηση της εξουσίας. Τα κεφάλαια του βιβλίου είναι αποκαλυπτικά: Στην Κόψη του Νήματος. Οι Εκατό Ημέρες. Η Σεναριακή Σκέψη με τα Τρία Σενάρια. «Είναι η Ψυχολογία, Πρόεδρε».

Μ’ έναν ακροβάτη στο εξώφυλλο του βιβλίου, ο Μίμης Ανδρουλάκης αυτοπαρουσιάζεται  σαν υψοφοβικός και εξομολογείται τον ίλιγγο και το θαυμασμό που νιώθει όταν βλέπει ακροβάτες στο σκοινί· τον ίδιο ίλιγγο, και ίσως μεγαλύτερο θαυμασμό, νιώθει και όταν βλέπει τον «Πρόεδρο» να τεντώνει το σκοινί και να ετοιμάζεται να κάνει τα πρώτα βήματα στα ύψη της εξουσίας. Όπως αναφέρει ο συγγραφέας στον πρόλογό του: το Ε, Πρόεδρε! δεν είναι τίποτα παραπάνω από τις συμβουλές –Θεέ και Κύριε!– ενός «υψοφοβικού» προς έναν τολμηρό, ριψοκίνδυνο «ακροβάτη». Θέλει θράσος, το ξέρω, ένας που δεν αντέχει ούτε οπτικά τα ύψη να δίνει «μαθήματα» στον ακροβάτη για την κλίση του σώματος, τις κινήσεις των χεριών, τις μετατοπίσεις του κέντρου βάρους, την αντιστάθμιση και την εξισορρόπηση.

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων