100 ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΔΑΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ - Η Αθήνα αποκαλύπτει το σινεφίλ πρόσωπό της | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

11 Δεκεμβρίου 2009

100 ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΔΑΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ - Η Αθήνα αποκαλύπτει το σινεφίλ πρόσωπό της

Σε κλίμα «σινεφίλ» παρουσιάστηκε την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου

στο Αμφιθέατρο Αθήνα 9.84 στην Τεχνόπολη

ο συλλογικός τόμος του περιοδικού Cahiers du cinema

100 ΤΑΙΝΙΕΣ Για μια ιδανική ταινιοθήκη.

Πρώτος μίλησε για την έκδοση του τόμου ο Ανταίος Χρυσοστομίδης, υπεύθυνος ξένης λογοτεχνίας των Εκδόσεων Καστανιώτη, ο οποίος εξήγησε τις δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπιστούν για την ολοκλήρωση του έργου και παρουσίασε τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης έκδοσης για την Ελλάδα. «Η Αθήνα αποκαλύπτει το σινεφίλ πρόσωπό της», ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης κατά την ομιλία του για την έκδοση η οποία πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Δήμου Αθηναίων και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι, ο τόμος αυτός θα αποτελέσει ζωντανή υπενθύμιση κορυφαίων ταινιών και αγωγό πολιτισμού για τις νέες γενιές.

Ο κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Μπακογιαννόπουλος ο οποίος τιμήθηκε για την προσφορά του στην τέχνη του κινηματογράφου, μίλησε για την κινηματογραφική κριτική, την ιστορία της, καθώς και το ρόλο του κριτικού κινηματογράφου. Ο Γιώργος Μπράμος, συγγραφέας και κριτικός κινηματογράφου, χαρακτήρισε την έκδοση τεκμήριο της Ιστορίας και μίλησε για την πορεία του κινηματογράφου παραπέμποντας σε ταινίες που συμπεριλαμβάνονται στις 100 του τόμου.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν προσωπικότητες από το  χώρο του ελληνικού κινηματογράφου και λάτρεις της 7ης τέχνης.

Ανάμεσά τους οι: Βασίλης Βαφέας, Κώστας Βρεττάκος, Ηλίας Γιαννακάκης, Μισέλ Δημόπουλος, Μάνος Ζαχαρίας, Εύα Κοταμανίδου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Τζαννετάκος, Διαγόρας Χρονόπουλος.

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων