ΒΡΑΒΕΙΑ | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

5 Ιανουαρίου 2010

ΒΡΑΒΕΙΑ

Βραβευμένοι συγγραφείς των Εκδόσεων Καστανιώτη.

Λίγο πριν από το τέλος του 2009 ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας καθώς και τα Βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ στις αρχές του νέου έτους ανακοινώθηκαν και τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας της Κύπρου.

Μεταξύ των βραβευμένων είναι:

Ο Νάνος Βαλαωρίτης, ο οποίος τιμήθηκε με το Μεγάλο Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του. Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν: οι ποιητικές συλλογές Αλληγορική Κασσάνδρα, Ανιδεογράμματα, Ήλιος ο δήμιος μιας πράσινης σκέψης, στη σειρά Σκέψη, Χρόνος και Δημιουργοί το βιβλίο: Μοντερνισμός, πρωτοπορία και «ΠΑΛΙ», και τα διηγήματά του με τίτλο: Ο Σκύλος του Θεού)

Η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μαρτυρίας-Χρονικού για το βιβλίο της Υπόθεση Γκράνιν: η λογοτεχνική κριτική στο εδώλιο (Η δίκη της «Επιθεώρησης Τέχνης το 1959 και η απολογία του Κώστα Κουλουφάκου).

Στον Χρήστο Χρυσόπουλο απονεμήθηκε το Βραβείο Αφηγηματικού Πεζού Λόγου (Ακαδημία Αθηνών, Ίδρυμα Πέτρου Χάρη) για το βιβλίο του Η λονδρέζικη μέρα της Λώρας Τζάκσον.

Ο Γιώργος Μοράρης έλαβε το Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών καθώς και το Κρατικό Βραβείο Ποίησης Κύπρου για την ποιητική συλλογή του Ροσμαρίνος

Στον πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα Στέφανο Σταυρίδη απονεμήθηκε το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος Κύπρου για τη συλλογή διηγημάτων Η βιβλιοθήκη του Ραβέλ.

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων