Παρουσίαση του βιβλίου του Παύλου Θ. Κάγιου Και με κλειστά μάτια θα βλέπω | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

8 Φεβρουαρίου 2010

Παρουσίαση του βιβλίου του Παύλου Θ. Κάγιου Και με κλειστά μάτια θα βλέπω

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Παύλου Θ. Κάγιου

Και με κλειστά μάτια θα βλέπω 

Φυλάω τ’ αστέρια να μην τα σβήσουν...

Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010, στις 8 το βράδυ, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παύλου Θ. Κάγιου, με τίτλο Και με κλειστά μάτια θα βλέπω.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος Λάκης Λαζόπουλος.

Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Αλεξία Καλτσίκη και Θάνος Σαμαράς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πρόκειται να προβληθεί τρέιλερ με παλιές ταινίες του ελληνικού και παγκόσμιου κινηματογράφου, καθώς και αποσπάσματα με εικόνες που  σημάδεψαν την Ελλάδα και τους ήρωες  του βιβλίου.

 

 

ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου

Τηλ. 210 3609695

Στάση Μετρό: Κεραμεικός

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Το νέο μυθιστόρημα του Παύλου Θ. Κάγιου εξιστορεί μια μεγάλη ιστορία αγάπης, από αυτές που νικούν όλα τα εμπόδια που βρίσκονται στο διάβα της. Πρωταγωνιστές είναι η Βάσω από την Καλαμάτα και ο Θοδωρής από τη Βόρειο Ήπειρο. Η φτώχεια, οι δυσκολίες επιβίωσης, οι έντονες πολιτικές αναταραχές, η Κατοχή, ο εμφύλιος του ’44-΄49 και ο διχασμός τούς παρασύρουν στη δίνη τους, για να τους φέρουν εντελώς τυχαία κοντά και να γνωριστούν στην Αθήνα. Έτσι, γεννιέται ένας έρωτας που καταργεί τα αντίπαλα στρατόπεδα που ανήκουν. Ξεκινά το «μαζί» σε ένα δρόμο δύσβατο: αποκτούν τρία παιδιά που πρέπει να μεγαλώσουν, υφίστανται ανελέητο κυνηγητό από τους ισχυρούς, αντιμετωπίζουν την ανέχεια και τη δικτατορία του ’67, που  τους κολλούν στον τοίχο. Όλα υπήρξαν δύσκολα, αλλά η αγάπη και η πίστη που έχουν ο ένας για τον άλλο γίνονται στυλοβάτες και οδηγοί σε μια πορεία που φτάνει στη χορτασμένη αδιαφορία τού σήμερα.

Το τέταρτο μυθιστόρημα του Παύλου Θ. Κάγιου περιέχει πολλά βιωματικά στοιχεία που εμπλέκονται και υπηρετούν τα μυθοπλαστικά και είναι αφιερωμένο στους γονείς του. Είναι μια ελεγεία για τους χαμένους, τους κυνηγημένους, τους αφανείς ανθρώπους, τους ήρωες που η ιστορία τους δεν καταγράφεται πουθενά. Ίσως πρόκειται για τους αληθινούς ήρωες της ζωής, αυτούς που πρέπει να φυλάμε τη μνήμη τους για να μη χαθεί. Όπως πρέπει να φυλάμε τα αστέρια για να μην τα σβήσουν. Για να μη χαθεί το φως τους που μας οδηγεί.   

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων