Γιώργος Βέλτσος, Σχέδιο για Ηλέκτρα | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

10 Φεβρουαρίου 2010

Γιώργος Βέλτσος, Σχέδιο για Ηλέκτρα

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και Διάττων παρουσίασαν το βιβλίο του Γιώργου Βέλτσου

Ανάμεσα στα έργα του Χρόνη Μπότσογλου, τα οποία φιλοξενούνται στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Βέλτσου Σχέδιο για Ηλέκτρα  την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, στο κτήριο Ωδείου Αθηνών του Εθνικού Μουσείου Σύχρονης Τέχνης.

 Πρώτος μίλησε ο Δημήτρης Ν. Μαρωνίτης, ο οποίος αποκάλυψε τη «συνομιλία» και «συνωμοσία» διαφορετικών ποιημάτων στο Σχέδιο για Ηλέκτρα του Γιώργου Βέλτσου. Παρακολούθησε την παρέμβαση του ποιητή σε αρχαιόμυθα ποιήματα και απαρίθμησε τις παραπομπές του Γιώργου Βέλτσου σε ποιήματα του Σεφέρη, του Μύλλερ και του Κλωντέλ.

Ο Γιώργος Βέλτσος χαρακτήρισε το έργο του προϊόν αποθέματος υστέρησης και μίλησε για το ποίημα και τις αναφορές του σε έργα και έννοιες αρχαίων και σύγχρονων φιλοσόφων και συγγραφέων. Τέλος, ο Χρόνης Μπότσογλου, του οποίου τα σχέδια κοσμούν και την έκδοση, αναφέρθηκε στο τεχνικό μέρος της δημιουργίας του έργου προκρίνοντας τη θεατρικότητα του ποίηματος του Γιώργου Βέλτσου.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακαδημαϊκοί, προσωπικότητες αλλά και λάτρεις της ποίησης και των εικαστικών.

Ανάμεσά τους οι: Νίκος Κούνδουρος, Γιώργος Λαζόγκας, Άννα Νταλάρα, Βασίλης Παπαβασιλείου, Γιάννης Στεφανάκις, Φωτεινή Τσαλίκογλου, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς κ.ά.

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων