Παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Ασωνίτη Το μνημειώδες σχέδιο του Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

23 Φεβρουαρίου 2010

Παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Ασωνίτη Το μνημειώδες σχέδιο του Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ

Το μνημειώδες σχέδιο του Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ του Αλέξανδρου Ασωνίτη παρουσιάζεται την Τετάρτη 3 Μαρτίου 

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos

παρουσιάζουν το νέο βιβλίο

του Αλέξανδρου Ασωνίτη

Το μνημειώδες σχέδιο του Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ

την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010 και ώρα 6 μ.μ.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Βασιλική Γεωργιάδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Γιώργος Κ. Σταματόπουλος, δημοσιογράφος-συγγραφέας

Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου.

 

 

 

IANOS

Σταδίου 24, Αθήνα

Τηλ. 210 3217917

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ βλέπει καθημερινώς σ’ έναν εφιάλτη ότι όλοι οι Βρετανοί πεθαίνουν, όπου κι αν βρίσκονται, ενώ την βρετανική βασιλική οικογένεια εξολοθρεύουν πρόσωπα-σύμβολα της Εθνικής Αντίστασης και του Κυπριακού Αγώνα: ο Βελουχιώτης, η αποκεφαλισθείσα Ιουλία Μπίμπα, ο Παλληκαρίδης. Στον εφιάλτη παρεμβάλλεται και ο μεγάλος αντίπαλός του Αδόλφος Χίτλερ, που δολοφονεί Ελληνίδες ομήρους στο Άουσβιτς. Για να λύσει το αίνιγμα αυτού του περίεργου εφιάλτη, ο Τσόρτσιλ θα χρειαστεί να εκπονήσει ένα μνημειώδες σχέδιο.Tο μνημειώδες σχέδιο του Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ είναι μια νουβέλα-αλληγορία που τοποθετεί ισότιμα την Εθνική Αντίσταση στην παγκόσμια Ιστορία και ερμηνεύει τόσο τον προπολεμικό και σύγχρονο αγγλικό ιμπεριαλισμό, όσο και την ιδεολογική καταγωγή του Χίτλερ.

H δεύτερη νουβέλα, Το μοιρολόι της Μανούσαινας, μεταφέρει τον αναγνώστη στο Πάνω Κουφονήσι, στους γκρεμούς πίσω απ’ το Πωρί, όπου ένας βοσκός ανακαλύπτει το κουφάρι κάποιου ναυαγού που η θάλασσα «κάρφωσε» πάνω στους γκρεμούς. Η ιστορία του γίνεται θρύλος σ’ όλες τις Κυκλάδες. Χρόνια αργότερα, ένας εικοσάχρονος ψαράς από την Ηρακλειά, μεγαλωμένος με τον θρύλο, θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τον ναυαγό και να σκαρφαλώσει στον ψηλότερο απ’ τους γκρεμούς του Πωρί. Ένα βράδυ με οκτώ μποφώρ ξεκινάει απ’ την Ηρακλειά, φτάνει στο Πωρί και βουτάει στην φουρτουνιασμένη θάλασσα. Το μοιρολόι της μάνας του σέρνεται ήδη πάνω στα κύματα…

 

... ΚΑΙ ΤO ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

 

Ο Αλέξανδρος Μ. Ασωνίτης γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα, όπου σπούδασε Νομικά. Μυθιστορήματα: Η συνείδηση της αιωνιότητας (1995), Λάλον Ύδωρ (2002), Γεια σου, τηλεόραση! (2006). Μεταφράσεις από τα αρχαία ελληνικά: Ψευδοκαλλισθένους, Αλεξάνδρου βίος (A’ νεοελληνική μετάφραση), Πολυαίνου, Στρατηγήματα (A’ καί B’ τόμος). Ασχολείται με την μελέτη του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού.

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων