Παρουσίαση του βιβλίου της Τιτίνας Δανέλλη Τα τέσσερα μπαστούνια | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

2 Μαρτίου 2010

Παρουσίαση του βιβλίου της Τιτίνας Δανέλλη Τα τέσσερα μπαστούνια

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη παρουσιάζουν το βιβλίο της Τιτίνας Δανέλλη Τα τέσσερα μπαστούνια

Το βιβλίο της Τιτίνας Δανέλλη

Τα τέσσερα μπαστούνια

παρουσιάζεται τη Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010 και ώρα 7 μ.μ.

στο 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης των Εκδόσεων Καστανιώτη.

 

Για το βιβλίο της θα μιλήσουν οι:

Αντέλλα Μέρμηγκα, σκηνοθέτης-ηθοποιός,

Τεύκρος Μιχαηλίδης, συγγραφέας-μαθηματικός,

Φίλιππος Φιλίππου, συγγραφέας-κριτικός λογοτεχνίας.

 

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Δώρα Σαρρή.

 

 

104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης

Θεµιστοκλέους 104 & Καλλιδροµίου

Τηλ. 210-38.26.185

http://104.kastaniotis.com

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Ένα αστυνομικό των... αστυνομικών. Με τη δράση, τους ήρωες, τους δράστες και τα θύματα να κινούνται στον χώρο ή στις εγγύς παρυφές των δυνάμεων τάξης και ασφάλειας. Στα ίδια τα ηγετικά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας και των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Ένας Άγγλος πράκτορας, ακολουθώντας το νήμα μιας προσωπικής του απώλειας, οδηγείται μέσω της Ναμίμπια στην Ελλάδα, για να ανακαλύψει μια δολοφονία και τη συνωμοσία συγκάλυψής της από το Λονδίνο. Ο δρόμος του διασταυρώνεται για λίγο με τον στρατηγό της ΕΛΑΣ, που, λίγο πριν από τη σύνταξη, κάνει την τελευταία, ατελέσφορη προσπάθεια να μοιραστεί την υπόλοιπη ζωή του με την τρυφερή φίλη και σύντροφο των τελευταίων χρόνων. Καταλύτης των εξελίξεων η Αθήνα του Δεκέμβρη 2008, πνιγμένη στα δακρυγόνα, στους καπνούς, στον πόνο και στην απορία. Ιδανικό σκηνικό για να ανατραπούν σχέδια, να ευοδωθούν πολιτικές φιλοδοξίες, να πραγματωθούν αρρωστημένες εμμονές και να αποκαλυφθούν μυστικά ζωής.

Κινηματογραφικό, γρήγορο, πολύπλευρο, με ανατρεπτικό για τα κλασικά αστυνομικά τέλος, το μυθιστόρημα αυτό εισάγει ένα σύγχρονο ύφος και περιεχόμενο στην ελληνική αστυνομική λογοτεχνία.

 

... ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

 

H Τιτίνα Δανέλλη γεννήθηκε στην Αθήνα. Εργάζεται ως δημοσιογράφος. Πρώτο της έργο το μυθιστόρημα Ο επιτυχημένος (1971). Ακολούθησαν το μυθιστόρημα Αντιπερισπασμός (1973), οι νουβέλες Αίθουσα αναμονής (1974) και Σερ Γκρέγκορι ή Καπετάν Γρηγόρης (1986), το μυθιστόρημα Ένα και Ένα κάνουν όσο θες (σε συνεργασία με τον Μάνο Κοντολέων, 1981), το θεατρικό έργο Έρως διατηρητέος έως... (1996) και τα μυθιστορήματα Ο θρήνος της Κλεοπάτρας (2000), Το παιχνίδι του δικαστή (2002), Εκ των πραγμάτων (σε συνεργασία με τον Θανάση Μπαλοδήμα, 2003), Η τέταρτη γυναίκα (2004), και το κατασκοπευτικό μυθιστόρημα Ο ταγματάρχης (σε συνεργασία με τον Θανάση Παπαρήγα, 2007). Έχει τιμηθεί με το βραβείο ΥΠΠΟ για το θεατρικό έργο Έρως διατηρητέος έως... (1995). Έλαβε μέρος, με διηγήματά της, και στους τρεις πρώτους τόμους των Ελληνικών εγκλημάτων, που κυκλοφορούν από τις Eκδόσεις Kαστανιώτη (2007, 2008 και 2009).

 

 

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων