Κυκλοφόρησε ο τρίτος τόμος της μοναδικής προσφοράς των Εκδόσεων Καστανιώτη και της FAQ. | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

24 Μαρτίου 2010

Κυκλοφόρησε ο τρίτος τόμος της μοναδικής προσφοράς των Εκδόσεων Καστανιώτη και της FAQ.

Αυτή τη βδομάδα αναζητήστε το μυθιστόρημα του Ίβο Άντριτς Η Δεσποινίδα, στην προνομιακή τιμή των  €5,90.

H Δεσποινίδα (μετάφραση Χρήστος Γκούβης) είναι μια Σέρβα που αναπτύσσει δράση τοκογλύφου πριν, από και κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου. Για τους συμπολίτες της είναι «ένα πλάσμα δίχως καρδιά και αξιοπρέπεια, μια εξαίρεση για το γυναικείο πληθυσμό της πόλης, κάτι σαν μοντέρνα μάγισσα». Aνέραστη, αγέλαστη, δίχως χαρά και χωρίς αισθήματα φιλίας και αγάπης ακόμα και για την ίδια τη μητέρα της, βλέπει τους άλλους μόνο ως συμβαλλόμενους στις διαρκείς συναλλαγές της και μόνο έτσι τους αναγνωρίζει.

Σκιαγραφώντας το πορτρέτο αυτού του «θηλυκού Σάιλοκ», ο Ίβο Άντριτς περιγράφει με μοναδικό τρόπο τα ιστορικά γεγονότα που συγκλόνισαν τη ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Bοσνία.

Οι δύο πρώτοι τόμοι της συλλογής, που περιλαμβάνουν τα μυθιστορήματα των Ζοζέ Σαραμάγκου Το κατά Ιησούν Ευαγγέλιον και Έρνεστ Χέμινγουεϊ Για ποιον χτυπά η καμπάνα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμοι για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Για πρώτη φορά βρίσκονται συγκεντρωμένα σε μία συλλογή 24 αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, σε πολυτελείς εκδόσεις, έγκυρες μεταφράσεις και σε προσιτή τιμή για όλους με την υπογραφή των Εκδόσεων Καστανιώτη.

Η συλλογή περιλαμβάνει βιβλία των Ζοζέ Σαραμάγκου - Το κατά Ιησούν Ευαγγέλιον, Έρνεστ Χέμινγουεϊ - Για ποιον χτυπά η καμπάνα, Ίβο Άντριτς - Η Δεσποινίδα, Αλμπέρ Καμύ - Η πτώση, Ελίας Κανέτι - Πάρτι και αερομαχίες, Ναντίν Γκόρντιμερ - Ένας τυχαίος εραστής, Ίμρε Κέρτες - Το μυθιστόρημα ενός ανθρώπου δίχως πεπρωμένο, Γουίλιαμ Φώκνερ - Η Βουή και η Μανία, Ισαάκ Μπάσεβις Σίνγκερ - Ο σκλάβος, Λουίτζι Πιραντέλο - Χάος, Γουίλιαμ Γκόλντινγκ - Ο Άρχοντας των Μυγών, Ντόρις Λέσινγκ - Το πέμπτο παιδί, Γιασουνάρι Καουαμπάτα - Το σπίτι των κοιμισμένων κοριτσιών, Έρμαν Έσσε - Ροσάλντε, Χάρολντ Πίντερ - Οι Νάνοι, Σωλ Μπέλοου - Η μοναδική, Κενζαμπούρο Όε - Μια προσωπική υπόθεση, Γκράτσια Ντελέντα - Καλαμιές στον άνεμο, Καμίλο Χοσέ Θέλα - Η οικογένεια του Πασκουάλ Ντουάρτε, Γιόζεφ Μπρόντσκι - Το τραγούδι του εκκρεμούς, Περ Λάγκερκβιστ - Ο Νάνος, Ράντγιαρντ Κίπλινγκ - Δαίμονες των κυμάτων, Αντρέ Ζιντ - Ο Προμηθέας ελεύθερος δεσμώτης, Πάβλο Νερούδα - Εστραβαγάριο.

24 νομπελίστες συγγραφείς, 24 αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας που δεν πρέπει να λείπουν από καμία βιβλιοθήκη!αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων