Παρουσίαση του βιβλίου του Μπεν Μπλούσι Να ζεις σε νησί | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

7 Απριλίου 2010

Παρουσίαση του βιβλίου του Μπεν Μπλούσι Να ζεις σε νησί

Το δυνατό μυθιστόρημα του Μπεν Μπλούσι, το οποίο πυροδότησε άφθονες συζητήσεις και πολεμικές, όταν πρωτοκυκλοφόρησε στην Αλβανία, παρουσιάζεται την Πέμπτη 15 Απριλίου στο 104.

Το βιβλίο του Μπεν Μπλούσι Να ζεις σε νησί παρουσιάζεται την Πέμπτη 15 Απριλίου 2010 και ώρα 7 μ.μ. στο 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης των Εκδόσεων Καστανιώτη.

Για το συγγραφέα και το έργο του θα μιλήσει ο Νίκος Παπανδρέου. Τη διερμηνεία θα κάνει ο Νίκος Αναγνώστου.

 

 

104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης

Θεµιστοκλέους 104 & Καλλιδροµίου

Τηλ. 210-38.26.185

http://104.kastaniotis.com

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ένας Σκεντέρμπεης αρκετά διαφορετικός από αυτόν που παρουσιάζει η επίσημη ιστορία· ο Αλή πασάς Τεπελενλής και οι διενέξεις του με τους χριστιανούς· οι μάχες των Αλβανών κατά των Τούρκων καθώς και τα κατορθώματα του Σαμπετάι Σεβή, του πιο διάσημου Εβραίου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που άφησε την τελευταία του πνοή στο Μπεράτι· και η ιστορία μιας χριστιανικής οικογένειας του 17ου αιώνα η οποία βρίσκεται διχασμένη ανάμεσα σε δύο θρησκείες, το χριστιανισμό και το μωαμεθανισμό.

Το Να ζεις σε νησί είναι ένα μυθιστόρημα που έσπασε κάθε ρεκόρ πωλήσεων στην Αλβανία και πυροδότησε άφθονες συζητήσεις και πολεμικές, κυρίως γύρω από το θέμα της μακράς και περίπλοκης διαδικασίας εξισλαμισμού που ακολούθησε την τουρκική κατοχή. Επρόκειτο για ειρηνική ή βίαιη μετάλλαξη, έγινε οικεία βουλήσει απ’ τους ίδιους τους Αλβανούς ή τους επιβλήθηκε με τα εξαναγκαστικά μέτρα των κατακτητών; Ένα δυνατό μυθιστόρημα που ξαφνιάζει με την ποιότητα της γραφής του, τη λεπτομερή καταγραφή ενός μέρους της βαλκανικής ιστορίας, και την τολμηρή ματιά του πάνω σε πληγές που εξακολουθούν να παραμένουν ανοιχτές ακόμα και σήμερα.

... ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

O Μπεν Μπλούσι είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου των Τιράνων, πτυχιούχος του Τμήματος Αλβανικής Φιλολογίας. Διετέλεσε αρχισυντάκτης του ημερήσιου φύλλου Koha Jonë και το 1999 προσχώρησε στην πολιτική. Για μερικούς μήνες χρημάτισε υφυπουργός Εξωτερικών και το 2000 εξελέγη νομάρχης Κορυτσάς. Υπουργοποιήθηκε αρκετές φορές και εκλέγεται βουλευτής από το 2001 με το σοσιαλιστικό κόμμα Αλβανίας. Τον Απρίλιο του 2008 ο Μπεν Μπλούσι εκδίδει το πρώτο του μυθιστόρημα Να ζεις σε νησί, το οποίο σημείωσε πρωτοφανή επιτυχία. Πράγματι, μέσα σε λίγους μήνες το βιβλίο πούλησε πάνω από 20.000 αντίτυπα, ρεκόρ για τη μικρή αλβανική αγορά. Το 2009 κυκλοφόρησε το δεύτερο μυθιστόρημά του Οθέλος, ο αράπης της Αυλώνας.

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων