Το γαμώτο ενός παναθηναϊκού | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

4 Ιουνίου 2010

Το γαμώτο ενός παναθηναϊκού

οι Εκδόσεις Καστανιώτη παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Χριστόφορου Κάσδαγλη την Πέμπτη 10 Ιουνίου στο Metropolis Live Stage

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Metropolis

παρουσιάζουν το βιβλίο

του Χριστόφορου Κάσδαγλη

Το γαμώτο ενός παναθηναϊκού

την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010 και ώρα 8 μ.μ.

στο Metropolis live stage.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής Κ.Κ.Ε. Α’ Αθήνας – δημοσιογράφος

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, μουσικός

Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, συγγραφέας

Φίλιππος Συρίγος, δημοσιογράφος

Τότης Φυλακούρης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Π.Α.Ο.

 

METROPOLIS LIVE STAGE

Πανεπιστημίου 54 & Εμμ. Μπενάκη,

Αθήνα, 210 380 1179

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Τι προκύπτει όταν κάποιος είναι πολιτικοποιημένο άτομο, διανοούμενος και συνάμα τρελαμένος οπαδός του Παναθηναϊκού; Προκύπτει ένα μεγάλο γαμώτο για την πορεία της ομάδας μέσα στον πολύπλοκο κόσμο της οικονομικής κρίσης, της διαπλοκής και της ποδοσφαιρικής παράγκας. Αλλά και ένας ύμνος για την καλλιτεχνία της μπάλας, για το ξεφάντωμα της κερκίδας. Όπως αναφέρει και ο συγγραφέας στο οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Είμαι ένας παναθηναϊκός που δεν του φτάνει να είναι παναθηναϊκός – θέλει να είναι με πολιτικά ορθό τρόπο. Είμαι ένας βάζελος που δεν του φτάνει να μισεί τον Ολυμπιακό – απαιτεί από τον εαυτό του να τον μισεί για τους σωστούς ιδεολογικά λόγους. Είμαι ένας τρελαμένος οπαδός που ελπίζει στη νίκη μέχρι να ακουστεί το σφύριγμα της λήξης ή να ηχήσει η σειρήνα της γραμματείας. Είμαι ένας παναθηναϊκός που δεν τον πειράζει η ομάδα να χάνει πού και πού, αρκεί να παίζει ωραία μπάλα μέσα στο γήπεδο· που δεν τον νοιάζει να φάει και δύο και τρία γκολάκια, αρκεί να βάλει και μερικά – κι αν αυτά που βάζει είναι κατά κανόνα περισσότερα απ’ όσα δέχεται, ακόμα καλύτερα. Εντάξει, έχω ψηλώσει καμιά δεκαριά πόντους επειδή πήραμε –έπειτα από τόσα χρόνια– το Πρωτάθλημα, αλλά κατά βάθος δεν ψήνομαι από κάτι τέτοια. Όχι, όσο η αιώνια αντίφαση ανάμεσα στον λαϊκό χαρακτήρα της ομάδας και στην ολιγαρχική ιδιοκτησία της από εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου εξακολουθεί να υφίσταται. Είμαι ένας βάζελος που δεν τον πολυνοιάζει επειδή η ομάδα έκανε τόσα χρόνια να το σηκώσει, αρκεί που είναι πράσινη, που πάει καλά στην Ευρώπη (ε, που έχει και το μπάσκετ για να ρεφάρει). Αν είχε και μια διοίκηση της προκοπής, αν η ενδεκάδα ξεκίναγε πάντα από τον Σωτήρη Νίνη, αν η Ακαδημία Ποδοσφαίρου ξανάρχιζε να βγάζει ταλέντα όπως παλιά, τότε η ζωή θα έτεινε προς την τελειότητα.

* Στο 42ο κεφάλαιο, εισέρχεται στο βιβλίο ο Νικόλας Λεοντόπουλος με το εμπρηστικό κείμενο «Ο Λομπρόζο στις αλάνες». Έξι κεφάλαια αργότερα, η Ασφάλεια τον πετάει έξω από τον αγωνιστικό χώρο και το ματς συνεχίζεται κανονικά.

... ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

 

Ο Χριστόφορος Κάσδαγλης γεννήθηκε το 1958.  Έχει γράψει τα βιβλία Απολύομαι και τρελαίνομαι (1988), Επικίνδυνη ευρεσιτεχνία (1991), Σπλιτ! (2009) και Η Αριστερά και ο κακός ο λύκος – Το γαμώτο ενός αριστερού (2009). Έχει δουλέψει σε εφημερίδες, σε περιοδικά, στο ραδιόφωνο και στο ίντερνετ. Ιδρυτικό μέλος της δημοσιογραφικής κολεκτίβας blogal.gr. Σπούδασε Οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Ζει στην Αθήνα, δραπετεύει στα Τρίκαλα Κορινθίας και ονειρεύεται τα Κύθηρα και τα Απαλάχια όρη.

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων