Ο Κωνσταντίνος Τζούμας παρουσιάζει το νέο του βιβλίο Πανωλεθρίαμβος | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

4 Ιουνίου 2010

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας παρουσιάζει το νέο του βιβλίο Πανωλεθρίαμβος

τη Δευτέρα 14 Ιουνίου στο Public Συντάγματος

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Public παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Τζούμα Πανωλεθρίαμβος τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010 και ώρα 9 μ.μ. στο Public Café.

Με τον Κωνσταντίνο Τζούμα συνομιλούν:

ο ηθοποιός Χρήστος Βαλαβανίδης

και ο ποιητής Γιώργος Κακουλίδης.

Τη μουσική της βραδιάς επιλέγει η Κατερίνα Καφεντζή (aka Kafka).

 

PUBLIC 

Πλατεία Συντάγματος, 5ος όροφος, τηλ. 210 3246210

(μετά τις 9 μ.μ. είσοδος από την οδό Καραγεώργη Σερβίας)

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Απ’ το 1975 μέχρι το 2005. Απ’ το Χάππυ Νταίη έως το Εγώ δεν..., με την επιθυμία κάτι να γίνει. 

Τι όνειρα και τι πολλά κι εκείνα τα δάση με τους κορμούς των ανθρώπων που πυρπολούνται από διάθεση για αλλαγή μέσα από σκέψεις του κακού αλλά πράξεις του καλού, τι καρκίνωμα η ευτυχία, πόσο δύσκολη η συνεργασία, τι γελοιότης η διασημότητα και τι κατάρα να σε επισκέπτεται όταν δεν σε αφορά, γιατί εν τω μεταξύ η πολύτιμη ρουτίνα έγινε ο μεγάλος σιγαστήρας που σβήνει τον κρότο απ’ τη λεηλασία του χρόνου, αυτή την ανθρώπινη επινόηση, το χρόνο, που έχει το θράσος να καταπιέζει χοροπηδώντας απ’ το θρίαμβο της σχετικότητάς του. 

Και τι πανωλεθρίαμβος όταν επιτέλους γλιστράνε από πάνω σου τα παραφερνάλια της εικόνας που ’χουν οι άλλοι για σένα, εσύ για τον εαυτό σου, οι άλλοι για τον εαυτό τους, εσύ για τους άλλους... Τι έλεγα; Δεν μπορώ να συνεχίσω.

«Ποτέ δεν είπα πως είμαι βαθύς, αλλά είμαι βαθύτατα ρηχός», τραγουδάει ο Τζάρβις Κόκερ.

 

... ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Γεννήθηκε το 1944 στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Πασαλιμάνι και στην Αθήνα με επιδόσεις στη βιβλιοφαγία, στους κλασικούς μυθιστοριογράφους, στον κλασικό αθλητισμό, στο πινγκ-πονγκ, στο μπιλιάρδο και στο ροκ εντ ρολ.

Απέφυγε τα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων και προτίμησε τη δράση των δρόμων, των καφέ και των ταξιδιών. Διάλεξε την ηθοποιία από αντίδραση στην αντίληψη που θεωρούσε τους ηθοποιούς ελαφρών ηθών. Διδάχτηκε θέατρο στη Δραματική Σχολή Αθηνών και έκανε χορό με τη Ζουζού Νικολούδη, τον Άλβιν Νικολάις, τον Μερς Κάνινγκχαμ και τον Άλβιν Έιλυ. Στη Νέα Υόρκη έμαθε να επιβιώνει χωρίς να το κάνει θέμα. Εγκατέλειψε το χορό, γιατί «βαριά η καλογερική». Έπαιξε στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Κάνει καθημερινά ραδιόφωνο.

Το 2008 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο του με τον τίτλο Ως εκ θαύματος, το οποίο αποτελεί το πρώτο μέρος μιας αυτοβιογραφικής τριλογίας, που συνεχίζεται με το Complete unknown (2009) και ολοκληρώνεται με το Πανωλεθρίαμβος (2010).

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων