Υπάρχει χώρος στο μυαλό σου για μένα; | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

14 Ιουνίου 2010

Υπάρχει χώρος στο μυαλό σου για μένα;

Το χάρισμα της Βέρθας - το νέο μυθιστόρημα της Φωτεινής Τσαλίκογλου κυκλοφορεί τη Δευτέρα 21 Ιουνίου

 

Η Βέρθα ζει και μεγαλώνει σε μια ανήσυχη πόλη. Μια πόλη που φοβάται τον εαυτό της και ονειρεύεται μια άλλη ζωή για τους προγόνους και τα παιδιά της. Κανένας δε γνωρίζει για το φάντασμα του μικρού αδερφού της, που κάθε τόσο την επισκέπτεται. Αγκαλιάζονται. Λένε μυστικά. Στα χέρια της πληθαίνουν τα σημάδια, μικρά κατακόκκινα αστεράκια. Το κορίτσι αυτό έχει ένα μαγικό χάρισμα: μαντεύει αυτό που θα γίνει στο μέλλον και συγκρατεί στη μνήμη του πράγματα από καιρό ξεχασμένα.

Η κυρία Μιράζ, η δασκάλα ζωγραφικής στο σχολείο, φέρνει τη Bέρθα σε επαφή με ένα ισχυρό αντίδοτο: την τέχνη και τις παράξενες ζωές των ζωγράφων. Ο Μπαλτίς, ο Κάσπαρ Φρίντριχ, ο Μαγκρίτ, ο Καραβάτζιο, η Αλοΐζ, ο Ντάργκερ έρχονται να μεταμορφώσουν τη ζωή και την πόλη της.

Ένα μυθιστόρημα όπου το όνειρο μπλέκεται με την πραγματικότητα, η απώλεια γίνεται η κινητήριος δύναμη για τη ζωή και η τέχνη το μόνο αντίδοτο στη θλίψη.

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

H Φωτεινή Τσαλίκογλου σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και ειδικεύτηκε στην Κλινική Ψυχολογία. Eίναι καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου διευθύνει το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ψυχολογία και ΜΜΕ». Είναι επίσης τακτική συνεργάτις στην εφημερίδα Τα Νέα και έχει επιμεληθεί σειρές εκπομπών στην κρατική τηλεόραση γύρω από θέματα ψυχικής διαταραχής και αποκλεισμού. 

Έργα της ίδιας στις Εκδόσεις Καστανιώτη:

Δε μ’ αγαπάς. Μ’ αγαπάς – Τα γράμματα της Μαργαρίτας Λυμπεράκη στην κόρη της Μαργαρίτα Καραπάνου, 2008

Εγώ, η Μάρθα Φρόυντ, 2000

Έρως φαρμακοποιός, 1997

Η κόρη της Ανθής Αλκαίου, 1996

Η ψυχή στη χώρα των θαυμάτων, 2003

Όλα τα ναι του κόσμου, 2008

Ονειρεύτηκα πως είμαι καλά, 2004

Ψυχολογία της καθημερινής ζωής (Η κουλτούρα του εφήμερου), 1999

 

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων