Ένας κύκλος έκλεισε θριαμβευτικά! | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

16 Ιουνίου 2010

Ένας κύκλος έκλεισε θριαμβευτικά!

Ολοκληρώθηκε η μυθιστορηματική αυτοβιογραφία του Κωνσταντίνου Τζούμα με την κυκλοφορία του τρίτου τόμου Πανωλεθρίαμβος

Με την έκδοση του τρίτου τόμου με τίτλο Πανωλεθρίαμβος ολοκληρώθηκε η μυθιστορηματική αυτοβιογραφία του Κωνσταντίνου Τζούμα. Στον πρώτο τόμο, Ως εκ θαύματος, ο συγγραφέας περιγράφει τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, τον Πειραιά, τα πρώτα βήματα στο θέατρο, μέχρι την απόφασή του να φύγει στη Νέα Υόρκη. Στο δεύτερο τόμο, Complete unknown, μιλάει για τα πρώτα επαγγελματικά βήματα στην Αμερική, όπου, παντελώς άγνωστος, βρίσκεται στο κέντρο του star system και της νεοϋρκέζικης αριστοκρατίας. Στον τρίτο και τελευταίο τόμο θυμάται τα χρόνια μετά τη Νέα Υόρκη, όταν, το 1975, επέστρεψε στην Ελλάδα.

 

Τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, στο Public Café στην πλατεία Συντάγματος, συναντήθηκαν γνωστοί και φίλοι του Κωνσταντίνου Τζούμα σε μια εορταστική βραδιά  με μουσικές επιλογές της Κατερίνας Καφεντζή (aka Kafka, η οποία είναι και η μουσική παραγωγός του συγγραφέα στο καθημερινό δίωρο στον Εν Λευκώ) ενώ ο Γιώργος Κοτανίδης έκλεψε την παράσταση απαγγέλλοντας με στίχους τη μακροχρόνια φιλία του με τον Κωνσταντίνο Τζούμα. Ένας άλλος φίλος από τα παλιά, ο ποιητής Γιώργος Κακουλίδης, στάθηκε περισσότερο στη λογοτεχνική αξία των βιβλίων, ενώ ο σκηνοθέτης Σπύρος Βραχωρίτης δήλωσε ότι πρόκειται για τα πιο αθώα βιβλία που γράφτηκαν για την πιο πονηρή εποχή!

 

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι: Θανάσης Παπαγεωργίου, Λύδια Λένωση, Θέμις Μπαζάκα, Ζυράννα Ζατέλη, Νίκος Περάκης, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Μίμης Ανδρουλάκης, Δημήτρης Ποταμιάνος, Γιάννης Στεφανάκης, Αντώνης Κυριακούλης, Φωτεινή Τσαλίκογλου, Αγγελική Στρατηγοπούλου, Χρήστος Ναούμ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων