Ο Αύγουστος Κορτώ παρουσιάζει το βιβλίο του Δεκαέξι | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

28 Ιουνίου 2010

Ο Αύγουστος Κορτώ παρουσιάζει το βιβλίο του Δεκαέξι

Ένα μουσικό θρίλερ για διαβολικούς δημιουργούς και δαιμόνιους αγγέλους, για τη θυσία και την αυτοθυσία, μα πάνω απ’ όλα για το ανήμερο θηρίο που λέγεται αγάπη.

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Ianos παρουσιάζουν το νέο βιβλίο

του Αύγουστου Κορτώ Δεκαέξι την Τρίτη 29 Ιουνίου 2010 και ώρα 8 μ.μ.

Με το συγγραφεά συνομιλούν οι: Λένα Διβάνη και Έλενα Μαρούτσου

 

IANOS

Σταδίου 24, Αθήνα

Τηλ. 210 3217917

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

6 Μαρτίου 1953. Λίγες ώρες μετά την αναγγελία του θανάτου του Στάλιν, ο παγκοσμίου φήμης συνθέτης Πιοτρ Ραμπίνοβιτς αυτοκτονεί, αφήνοντας ως κύκνειο άσμα του το Δεκαέξι: μια συμφωνία που θεωρείται ύποπτη για το –δίχως προηγούμενο– κύμα αποσκιρτήσεων που μεταδίδεται απ’ άκρη σ’ άκρη του ανατολικού μπλοκ, έπειτα από συναυλίες, παράνομες ηχογραφήσεις και αναμεταδόσεις.

Φοβούμενοι ότι η διαβρωτική, αντιδραστική επίδραση του Δεκαέξι μπορεί να αποβεί μοιραία για την ασθμαίνουσα Σοβιετική Ένωση, η Κα Γκε Μπε και το Πολίτμπιρο αναθέτουν στον Αλεξέι Σαμοϊλένκο –στενό συνεργάτη και προστατευόμενο του Ραμπίνοβιτς– την εξακρίβωση του μουσικού αυτού μυστηρίου, που φαίνεται ν’ απειλεί την παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων. Έτσι ο Αλεξέι θα αποδυθεί σ’ ένα φρενιασμένο ταξίδι ανά την Ευρώπη, για να φωτίσει το σκοτεινό παρελθόν του μέντορά του και τα ανομολόγητα, τυραννικά του πάθη. Η οδύσσεια όμως αυτή δε θα του επιφυλάξει μόνο αναπάντεχους σταθμούς και απρόσμενες συναντήσεις στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα – θα τον οδηγήσει και σ’ έναν τελικό προορισμό πέρα από κάθε φαντασία.

 

 

 

Ο Αύγουστος Κορτώ γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη.

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων